Dostat se na audienci ke královně Alžbětě II. není vůbec jednoduché a záleží na panovnici, koho do londýnského Buckinghamského paláce pozve a přijme. Je jasně daný protokol, v oblečení a chování, který musí každý host dodržet.

Na přemýšlení nebyl čas, protože jsem si na tu návštěvu odskočila z práce. Že budu moct ke královně jít, jsem se dozvěděla až na poslední chvíli,“ tvrdí v rozhovoru pro týdeník Téma Kateřina. Ale i tak se velmi vhodně oblékla, vzala si světlé šaty a sako, lodičky na podpatku a hlavu ozdobila jemným fascinátorem.

Použila jsem metodu ,seber, co uvidíš'. Tak jsem na sebe hodila cizí sako, cizí klobouk a cizí šaty. Za tři hodiny jsem shodila podpatky, oblečení vrátila jejich vlastníkům a šla domů,“ prozrazuje první slečna České republiky, která v Londýně žije a studuje. Kateřina popírá, že by na akce se svým otcem využila služeb stylisty, vše si vždy vybere a obleče sama.

Prezidentova dcera dostala kvůli životu v Anglii přezdívku Kate. „Jestli se to nevyvrbilo z toho, že jsem pro novináře něco jako česká verze britské vévodkyně Kate. Tak mě povýšili na Kate, vévodkyni z blešáku. Pár lidí mi sice v Londýně říká Kate, ale Češi ne. To by mi opravdu přišlo bizarní. Když to Kate teda slyším, hodně mě to překvapí. Ale neuráží mě to, spíš se zasměju,“ dodává Zemanová.

VIDEO: Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!

Video
Video se připravuje ...

Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě! ČTK/AP

Fotogalerie
29 fotografií