Na Slovensku je otec tří dětí – Adámka (9), Alžbětky (6) a Anežky (3) – velmi vyhledávaným hercem. V Česku ho diváci znají hlavně jako parťáka Vojty Kotka (32) z historické minisérie Marie Terezie. Zahrál si také v novém filmu ČT Veterán, který si v neděli nenechalo ujít 1,222 milionu diváků!

Nadýchal 1,92 za volantem

V minulosti měl herec problémy s alkoholem. V říjnu 2013 ho okolo druhé hodiny ranní zastavila nedaleko nitranského divadla policejní hlídka a nadýchal neuvěřitelných 1,92 promile! Hrozil mu rok vězení, nakonec ale vyvázl jen s pokutou tisíc eur a odebráním řidičáku na půl roku. Do toho se přidaly rodinné problémy...

„Když se narodila má nejmladší dcera Anežka, pochyboval jsem o sobě jako o otci. Tehdy jsem začal pravidelně běhat,“ prozradil deníku Aha! slovenský herec. „Když mám psychický problém, a někdy i když nemám, tak unikám, možná i před nějakou zodpovědností, nebo možná když nechci něco řešit... Vyběhnu, vyčistím si hlavu a pak se ke všemu vrátím s nadhledem,“ vysvětloval Milan a ještě přiznal, že tehdy vlastně vůbec netušil, jak moc se mu tento nový návyk bude jednou hodit.

V televizním filmu Veterán většinu času běhá do schodů, jezdí na kole, dělá kliky, a dokonce se bije s profesionálními zápasníky v kleci. „Když mi kaskadéři ukázali, co připravili, tak jsem cítil obrovský respekt. Ne že bych se bál, ale pocitově to bylo náročné,“ popsal natáčení Ondrík.

A ještě prozradil, jak přišel k bolestivým modřinám. „Nechtěl jsem mít chrániče. Měl jsem pocit, že by byly vidět, a taky jsem to chtěl všechno doopravdy procítit. No, a když jsem vykrýval jednu ránu, tak jsem dostal jednu pořádnou do holeně, a to teda trochu bolelo,“ přiznal se smíchem.

Rychlejší než dron

Při scéně na kolech Ondrík odmítl kaskadéra a rozhodl se prudký kopec od kolonády na Reistně nad Valticemi sjet sám. „Nedošlo mi, jak velký je to sráz, až když jsem stál nahoře a koukal dolů. To mi bylo trochu úzko, ale už se nedalo nic dělat, tak jsem to pořádně rozpálil a jel na maximum,“ svěřil se herec. Dosáhl prý takové rychlosti, že předjel i dron, jenž ho ze vzduchu natáčel! Záběr se tvůrcům tak líbil, že se ho rozhodli ve filmu nakonec nechat.

Příběh bývalého elitního vojáka zfilmoval Jan Hřebejk (52) podle scénáře Marka Epsteina (42), kterého inspirovalo setkání s bývalým spolužákem na třídním srazu, jenž prošel podobnou zkušeností. Ten mu vyprávěl svůj osud, kdy po hloupých prohřešcích mládí utekl před zodpovědností do cizineckých legií, a popsal i obtížnost návratu do normálního života zpátky v Česku.

Fotogalerie
14 fotografií