Sobota a neděle zkrátka v takzvaném prime time, tedy v hlavním vysílacím čase od osmi hodin, patřila „čétéčku“. Televizní diváky totiž zaujal zábavný kulinářský pořad Peče celá země, na který se díval 1 milion a 315 tisíc lidí. Přestože na oficiálních stránkách České televize se objevují komentáře typu: „Může mi někdo vysvětlit, proč jako hlavní program v sobotu večer vysílá ČT něco takového?“, jak se zdá, široká veřejnost je spokojená. „Je to skvělá inspirace,“ libují si příznivci této málem až reality show. „Super pořad, super relax, má to spád… a hlavně, nejsou tam reklamy,“ zdůrazňují další.

Není proto nejspíš divu, že skupina talentovaných pekařů a kuchařinek s přehledem rozdrtila veškerou konkurenci. Dvojkou večera se totiž stala třetí řada primáckého seriálu Polda s Davidem Matáskem (56) v hlavní roli, tuto kriminálku si ovšem pustilo pouze 585 tisíc diváků. A to je skutečně propastný rozdíl! Třetím nejsledovanějším pořadem se pak stal dobrodružný americký snímek Robin Hood na Nově, jehož titulním hrdinou se v této verzi režiséra Ridleyho Scotta (82) stal Russell Crowe (55). Ten si totiž nenechalo ujít 583 tisíc lidí.

Nedělní jedničku si pro sebe získala opět Česká televize. Vsadila totiž na osvědčeného režiséra Jana Hřebejka (52) a jeho kriminální drama Veterán. Hvězdně obsazený televizní film, v němž kromě Milana Ondríka (39), Aleny Antalové (47) a Pavla Kříže (58) zazářil i syn herečky Veroniky Žilkové (58) Vincent Navrátil (22). Napínavý snímek o muži, co se vrací do normálního života z let strávených ve francouzské cizinecké legii, diváky zcela pohltil. „To zas bylo něco! Ještěže mám vycvičený močák, protože se nedalo odtrhnout od obrazovky. Silný příběh, charisma, bolest, prachy, všechno tam bylo,“ jásali lidé na sociálních sítích. Dívalo se na něj 1 milion a 222 tisíc lidí.

TV Nova se tentokrát umístila na druhé příčce sledovanosti. Komedie Slunce, seno, erotika, tedy závěrečný díl hoštické trilogie Zdeňka Trošky (66), si i přes skutečnost, že šlo o kdoví kolikátou reprízu, pustilo 857 tisíc lidí. Třetí místo si získala novinářka Nora Fridrichová (42) se svým publicistickým pořadem 168 hodin, tedy opět ČT1. Ten vidělo na 769 tisíc diváků. Prima se umístila až jako šestá. Českou komedii Dvojníci s Ondřejem Sokolem (48) v hlavní roli sledovalo jenom 309 tisíc příznivců televizní zábavy…

VIDEO: Václav Kopta (54): Natáčení mu přivodilo zdravotní problémy!

Video
Video se připravuje ...

Václav Kopta: Natáčení mu přivodilo zdravotní problémy! Pavlína Horáková, Jan Jedlička

Fotogalerie
20 fotografií