Před aukcí v paláci Žofín, kde se bude 2. prosince obraz dražit, proběhne ale ještě od 29. října ve výstavní síni Galerie Kodl předaukční výstava. Slavíkovo plátno bude tedy viset mezi klasiky českého malířství 19. a 20. století, kterým tleská celý svět. On k nim s úctou vzhlíží celý život a nechává se jimi při své tvorbě štětcem inspirovat. Proto za ně také Karel v minulosti utrácel nemalé peníze a zdobil si jimi svoji vilu.

A zpěvák bude rozhodně nápadem své exmilenky velmi potěšen, neboť o tom, že jeho dílo bude v tak vybrané společnosti, dokonce i mezi Kupkou, Fillou, Kubínem, Zrzavým, Štyrským či Janouškem, se mu určitě nikdy ani nesnilo!

Vždyť kubistický Emil Filla dokázal být v tuzemské aukci vydražen za 17 milionů korun a zakladatel moderního abstraktního malířství František Kupka drží dokonce aukční rekordy: v Česku se jeho obraz prodal nejdráž za 62, a ve světě dokonce za 70 milionů korun!

Kovácsová, manželka swingaře a režiséra Ondřeje Havelky (64), se rozhodla část výtěžku z prodeje věnovat na charitu. Konkrétně Klinice hematologie Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a týmu lékařů v čele s prof. MUDr. Markem Trněným (57), který zpěvákovi, když na podzim 2015 onemocněl rakovinou mízních uzlin, zachránil život.

„Moc bych si přála, aby Karlovo dílo posloužilo dobré věci a abych mohla takto symbolickou částkou pomoci dalším lidem překonávat jejich nemoc,“ tvrdí Alice.

Video: Karel Gott v nové pohádce „Když draka bolí hlava“ hraje kováře.

Video
Video se připravuje ...

Šok! Karel Gott v nové pohádce mluví slovensky! Youtube.cz

Fotogalerie
51 fotografií