Stalo se tak v O2 areně, kde manželka Elvise Presleyho svým slovem provázela show Elvis in Concert a Jan Adam (54) seděl v řadě přímo pod pódiem.

Po přestávce, ještě než hlas krále rokenrolu začal opět doprovázet Český národní symfonický orchestr, Priscilla s mikrofonem sestoupila z pódia a v doprovodu kamery a obří »gorily « si to namířila mezi lidi. Ptala se, jak se jim koncert líbí, co mají od Elvise nejraději atd., až došla k Adamovi. Ten se pousmál a pravil: „Paní Priscillo, Elvis byl světovým králem a středoevropským králem je náš Karel Gott, který nazpíval mnoho Elvisových písniček. S Gottem jsem dlouhá léta spolupracoval.“

Priscilla pozorně poslouchala. „Elvis je tu dnes a Gott tu bude v úterý,“ pokračoval Adam. „To je velká škoda, že v Praze už nebudu. Ráda bych poznala středoevropského krále,“ opáčila Priscilla. V tu chvíli aréna zaburácela, protože celou debatu viděla a slyšela na obřím plátně nad pódiem.

„Mezi moje nesplnitelné sny patří navštívit koncert Franka Sinatry a Elvise Presleyho. A když Priscilla začala komunikovat s diváky, okamžitě mne napadlo, že jestli totiž někdo skutečně Elvise u nás propagoval, tak to byli Karlové Gott a Zich. A protože s Gottem jsem spolupracoval opravdu hodně dlouho, musel jsem jí o něm říct,“ vysvětluje své počínání Adam, který cítil, že když jí to sdělí, dotkne se alespoň letmo oné nádherné presleyovské legendy a Karla zařadí tam, kam právem patří.

Mrzelo ho jediné, že našeho Slavíka neviděl sedět v první řadě, přestože ho Presley provázel celý život, byl jeho vzorem, v mnohém ho napodoboval a zazpíval si i s jeho sborem The Jordanaires. „V posledních letech jsme s Karlem a našimi přáteli chodili na koncerty velkých světových hvězd. Karel si to vždycky maximálně užíval. Dost možná ale, že o téhle show vůbec nevěděl nebo hned v pátek odpoledne musel odjet s rodinou na chalupu. Velká škoda, protože by ho to před úterní O2 arenou nesmírně nabilo. Nehledě k tomu, že manželka nejslavnějšího zpěváka 20. století hledala někoho z české branže, kdo by s ní povečeřel. A s Karlem by si měli určitě o čem povídat,“ komentuje Gottův tajemník.

Video: Priscilla Presley: Zažijte Elvise tak, jak vždycky chtěl!

Fotogalerie
22 fotografií