Než požádal šéfa o volno a vzal si na měsíc nemocenskou, byl Jakub Železný psychicky na dně. „Měl jsem problémy osobní, finanční, pracovní. Do toho přišlo připravování se na smrt maminky. Byl jsem fyzicky i psychicky na dně. A pak jsem se zhroutil. Sesypal. Úplně,“ přiznal Železný v rozhovoru pro Dnes Magazín.

Jeho problémy byly různorodé. „Málem jsem se stal obětí podvodu při koupi bytu, a dostal jsem se tak do velkých finančních problémů. V práci jsem mohl dělat lépe. Ani v osobním životě jsem se nechoval, jak bych měl. Do toho přišly neshody s bývalou partnerkou, matkou mého syna,“ vyjmenoval moderátor, čím si v poslední době procházel.

Na svou psychickou nevyrovnanost měl jediný lék – víno. To, co mu v minulosti dělalo dobře, mu najednou přerostlo přes hlavu. „Množství, které jsem pil každý večer, bylo najednou neúměrné. Vypil jsem dvě lahve vína každý večer,“ přiznal syn Vladimíra Železného a spisovatelky Marty Davouze.

Pil tak moc, že si ráno nikdy nepamatoval večerní hádku. Pil jen mezi devátou večer a půlnocí, proto nikdo z práce nepojal podezření o jeho neúnosné chuti na víno. Jenže pak mu došlo, co všechno a všem díky svým alkoholovým večerům provádí, a rozhodl se s tím skoncovat. „Dokonce jsem se byl poradit na oddělení závislosti. Řekli mi, že závislý nejsem a alkohol pro mě byl jen náhražkou, abych zvládl stres,“ vysvětlil Železný s tím, že dnes už čtyři měsíce nepije a nejspíš to tak i zůstane. Do televize se tak vrátil v zcela jiném rozpoložení, a tak s jiným vzhledem. Hodně zhubl a nechal si narůst vousy.

Fotogalerie
15 fotografií