Každé ráno do sebe před jídlem pošle dávku životně důležitých pilulek. „Co jsem měl dnes ke snídani? Dobrou chuť,“ žertoval na sociální síti a vyjmenoval hned pět léků, které mu jeho lékaři nařídili užívat.

Dva jsou na vysoký tlak a léčí srdce. Předepisují se především pacientům s chronickým srdečním selháním, rozšiřují cévy a snižují tlak. Další je k léčbě nebo zmírnění příznaků vzniklých následkem oběhových poruch v oblasti mozku. Herci tak podle všeho hrozí srdeční selhání, mozkové příhody... A nejen to! Jeho další ranní pilulka se totiž předepisuje při demenci a poruchách duševní výkonnosti!

Poslední ranní »šmakuládou« je pak zajímavý prášek proti závratím a pískání v uších, lze s ním ale léčit i poruchy sluchu s příčinou v oblasti vnitřního ucha. Léky, které užívá, mohou souviset také s jeho příhodou v roce 2008, kdy ztratil v divadle vědomí a s podezřením na mozkovou příhodu skončil na JIP.

Který z prášků Ďurdiak spolkl jako první, když se vyfotil jen se čtyřmi pilulemi, se nám už ale nepovedlo zjistit. Představitel prince Velena už zkrátka není ve formě jako před 38 lety, kdy bojoval o Večernici Libušku Šafránkovou (63).

Předvádět se před kamerou mu ale očividně chybí. Už tři roky nenatočil žádný film ani seriál. Jinak si totiž nelze vysvětlit jeho bláznivé fotky na sociální síti. Kdyby některé z nich viděl psychiatr, dost možná by herci naordinoval ještě i nějaká silná psychofarmaka!

Život na horské dráze

V 70. a 80. letech hrál Juraj nejen na divadle, ale také ve slovenských, českých, maďarských a německých filmech. Po revoluci začal podnikat. S tím ale skončil po smrtelné nehodě své sestry. V letech 2003 až 2006 byl uměleckým ředitelem Nové scény v Bratislavě. V letech 2006 až 2010 působil jako manažer Štúdia L+S. Dnes příležitostně hraje v divadlech a vyučuje na Státní konzervatoři v Bratislavě.

Fotogalerie
23 fotografií