Již před jedenácti lety „přiletěl“ do kin Anděl páně a rychle si našel cestu k srdcím diváků. Proto není divu, že se oblíbená filmová pohádka dočkala i druhého dílu. Jenže stačilo málo a snímek se nemusel nikdy na filmová plátna dostat. Jaké nástrahy musel režisér snímku překonávat?

První problém představovalo obsazení. Sehnat po dlouhých deseti letech všechny původní představitele rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. „Kdyby jedna z ústředních postav svou roli odmítla, film by nikdy nevznikl,“ vysvětloval deníku Aha! Jiří Strach.

„Největší strach jsem měl o Jirku Bartošku, protože procházel těmi nepříjemnými věcmi,“ naráží režisér na fakt, že Bartoška v minulém roce prodělal rakovinu. „A Pán Bůh je neměnný, bez Barťáka bych to nenatočil. Tenkrát jsem vzýval Boha, aby se uzdravil,“ dodal Strach, kterého mají milovníci pohádek navždy zapsaného v paměti coby mladého Lotranda v pohádce Lotrando a Zubejda.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Strach o natáčení Anděl Páně 2: Modlil jsem se, ať mi neumře Bartoška! Blesk TV

Naštěstí byly jeho modlitby vyslyšeny a Bartoška nakonec zákeřné onemocnění porazil. Natáčení se tak mohlo rozběhnout, jenže na obzoru se objevila další komplikace. Peníze… „Myslel jsem si, že se po úspěchu s prvním dílem budou sponzoři předhánět, ale opak byl pravdou. Měli jsme dost velký problém i takhle silný titul s nejlepšími herci zafinancovat,“ prozradil pro Aha! režisér s tím, že finální rozpočet filmu se pohyboval kolem 30 milionů korun.

 

Karlovarský speciál najdete ZDE!!!

Fotogalerie
21 fotografií