Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kondicionér nejen na vlasy. Využijte ho chytře i na jiných místech!

/
  • (iStock)
    24. května 2019 ● 06:00

    Tenhle nepostradatelný kosmetický přípravek používáme několikrát týdně při péči o vlasy. Ale umí toho mnohem víc. Podívejte se na skvělé triky, které oceníte v mnoha situacích… 

    Kondicionér patří mezi další skvělé multifunkční produkty, které lze využít jinak než tradičním způsobem. Tedy nejen na pravidelnou péči o vlasy. Věděli jste, že vám může být skvělým pomocníkem i mimo koupelnu? Byla by škoda, kdybyste následující tipy nevyzkoušeli…


  • 1.

    Poradí si s make-upem

    kondicionér
    Autor: iStock

    Vydala jste se na dovolenou či výlet a zapomněla jste si doma odličovač? Nezoufejte. Vaše pleť trpět nemusí. Nahradit ho můžete právě kondicionérem. S odlíčením vám dobře pomůže a navíc hezky pokožku zvláční. Jen dejte velký pozor, aby se vám nedostal do očí.

  • 2.

    Hodí se na holení

    kondicionér
    Autor: iStock

    Kondicionér se hodí jako skvělá náhražka nejen odličovače, ale také namísto pěny nebo gelu na holení. Pokud ho nanesete na pokožku, nebude sice pěnit, ale žiletka se bude pohybovat hezky hladce, takže vám nehrozí žádné zbytečné poranění. A ještě jeden bonus to má. Kondicionér se postará i o následnou péči. Pokožku bude dostatečně hydratovat, takže zůstane nepodrážděná, hladká a také voňavá.


  • 3.

    Umyje štětce

    kondicionér
    Autor: iStock

    Nejrůznější štětce používáme při líčení skoro denně, ale na pravidelnou údržbu už často zapomínáme. Přitom tím zbytečně šíříme na svou pokožku bakterie. Jednou za čas je tedy pořádně vyčistěte. Skvěle se na to hodí právě kondicionér. Rozmíchejte ho ve vodě a štětce do lázně namočte. Štětiny se hezky vyčistí a uhladí. Štětce hnedle budou vypadat jako nové.


  • 4.

    Nahradí aviváž

    kondicionér
    Autor: iStock

    Jste na cestách a nemáte s sebou aviváž? Nemusíte ji zbytečně pořizovat. Vystačíte si s kondicionérem. Pokud jste ho náhodou zapomněli, v každém průměrném hotelu najdete v koupelně malý pytlíček nebo lahvičku s tímto přípravkem. Prádlu, které vyperete v lázni s kondicionérem, dodá péči a měkkost. A navíc bude krásně vonět.


  • 5.

    Vyřeší sražené oblečení

    kondicionér
    Autor: iStock

    U praní ještě zůstaneme. Kondicionér totiž vyřeší i zásadní problém. A to dost nepříjemnou situaci, kdy se vám po vyprání srazí oblečení. Se svým oblíbeným kouskem se nemusíte loučit. Stačí, když si vzpomenete na tento tip. Po vyprání ho vložte do mísy s vodou a jednou lžičkou kondicionéru a nechte chvíli působit. Nakonec daný kousek opatrně roztáhněte na rovné ploše. Měl by se vrátit do své původní velikosti.


  • 6.

    Ošetří obuv

    kondicionér
    Autor: iStock

    Kondicionér udělá skvělou službu nejen vašim vlasům, ale také koženým botám i kabelkám. Krásně je ošetří a naleští. Stačí nanést malé množství kondicionéru a rozetřít měkkým hadříkem. Výsledek vás mile překvapí.

  • 7.

    Naleští rostliny

    kondicionér
    Autor: iStock

    Máte doma hodně pokojových rostlin, které jsou krásnou dekorací, ale rozčilujete se nad stále se usazujícím prachem na listech? S kondicionérem je můžete velmi snadno oživit a vrátit jim ztracený lesk. Naneste trošku na hadřík a otřete listy. Uvidíte, že se budou krásně lesknout a prach se už na nich nebude tolik usazovat.


  • 8.

    Vyčistí nerez

    kondicionér
    Autor: iStock

    Rozčilují vás skvrny a otisky na nerezu? Nemusíte za každou cenu kupovat drahé přípravky. Vystačí vám ten z koupelny. Vyzkoušejte nerezové spotřebiče jako lednici, mikrovlnku či troubu vyleštit kondicionérem. Povrch se bude krásně lesknout.

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy