Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kolíčky na prádlo nepatří jen na šňůru. Kde všude je skvěle využijete?

/
  • (istock.cz)
    4. prosince 2021 ● 06:00

    Tato drobná pomůcka má i širší využití než jen pro věšení prádla. Poradíme vám, kde všude se vám kolíčky budou hodit.

    První kolíčky na prádlo byly vyrobeny v Anglii a připomínaly spíš dřevěnou pinzetu. Až vynálezce Solon E. Moore jim dal dnešní podobu, a povýšil je tak na nezbytnou pomůcku každé domácnosti.

  • 1.

    Dekorace

    Autor: istock.cz

    Dřevěné kolíčky se často používají jako součást dekorace. Skvěle se hodí na přidržení fotek, které se zavěšují na šňůře na zeď. Pro ještě lepší efekt předtím kolíčky nabarvěte.

  • 2.

    Na vařečku

    Autor: istock.cz

    Aby vám vařečka nebo lžíce nespadly do hrnce, můžete je připevnit kolíčkem v místě, kde se dotýkají hrany hrnce. Tím je zafixujete a nebudou po hraně klouzat.

  • 3.

    Vymačkávač pasty

    Autor: istock.cz

    Zbytek krému nebo zubní pasty v tubě jde někdy špatně vymáčknout a zbytečně pak končí v koši. Secvakněte srolovanou tubu kolíčkem. Tím dostanete z pasty maximum.

  • 4.

    Stoják na kartáček

    Autor: istock.cz

    Aby kartáček dobře uschnul, musí stát ve stojánku. Pokud nemáte po ruce kelímek nebo speciální držák, můžete použít i obyčejný kolíček. Secvakněte jím kartáček někde v půlce a postavte ho na poličku jako obrázek v rámečku.

  • 5.

    Kancelářské svorky

    Autor: istock.cz

    Využijete je také k vytřídění různých drobností, například když potřebujete udržet pohromadě nějaké papíry nebo listiny a nemáte po ruce kancelářskou svorku. Skvěle drží také stočená sluchátka „pecky“ v kabelce, kde se jinak snadno rozmotávají a šmodrchají. Stačí šňůry obtočit kolem prstů a uprostřed je zafixovat kolíčkem.

  • 6.

    Akupresura

    Autor: istock.cz

    Trápí vás migréna? Zkuste místo prášku proti bolesti akupresuru. Dřevěným kolíčkem secvakněte bod mezi palcem a ukazováčkem a vydržte 2 minuty. Poté by měla následovat úleva. Stejným způsobem můžete stlačovat i jiné body na těle.

  • 7.

    Věšák na utěrky

    Autor: istock.cz

    Lze je použít i místo háčků. Stačí kolíček přilepit přímo na zeď pomocí lepicích proužků, klipsem směrem dolů, a přidržíte v něm například utěrky nebo ručníky.

  • 8.

    Držák na poklice

    Autor: istock.cz

    Pokud vás nebaví stát u sporáku, než se obsah hrnce začne vařit, a chcete zabránit nehodě, připevněte na pokličku z každé strany dva kolíčky (dohromady čtyři). Mezi hrncem a pokličkou tak vytvoříte škvíru, kterou může horká pára unikat.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy