Apartmán o rozloze 110 m2 je typický městský příbytek pocházející z období modernizace Paříže během druhého císařství. Právě tato éra přeměnila středověkou Paříž s úzkými uličkami na město s rozsáhlými bulváry a parky. 

Rodina investora si přála zrekonstruovat interiér a zásadně změnit dispozici, protože nevyhovovala nárokům na současné bydlení. Splnit sen jim pomohli architekti z ateliéru Batiik Studio.

Ačkoli apartmán prošel významnou rekonstrukcí, zachoval si historický charakter. Zachovány byly dřevěné podlahy i bohatě zdobené lišty u stropu.

V obývacím pokoji s jídelnou architekti nechali na zadní stěnu šatny rodičů instalovat velkou kovovou knihovnu. Bílá struktura přidala cenné úložné prostory, a pomohla tak uchovat historické výlisky. 

Zásadní změna se dotkla prostoru na přípravu jídla. Stará kuchyně byla zrušena a nová vznikla na světlejším místě. Naopak hlavní ložnici architekti přesunuli na klidnější místo. Nově má koupelnu a vlastní skříň vybavenou zrcadlovými dveřmi, díky kterým místnost vypadá větší a světlejší.

Fotogalerie
18 fotografií