Do redakční pošty, na e-mail dekujeme@cncenter.cz i přes web Blesk.cz jich denně přicházejí desítky, mezi nimi i ty od Kryštofa (8) a Nika (5) Křečkových. Dětem z Říčan u Prahy zachránila léčba strýce a tetu!

„V nemocnici byl s covidem náš strejda Honza a od rodičů vím, že ta britská mutace mu dala zabrat. Ale doktoři a sestřičky se o něj ve Slaném postarali. Tak jsem jim chtěl něco nakreslit. Nemocnice mne napadla jako první,“ říká Kryštof, pro kterého je kreslení jednou z největších vášní.

Injekce pomáhají

Mimo jiné už má namalovaných víc než deset pirátských lodí, každou s délkou přes metr. Zahanbit se nenechal ani jeho mladší bráška. „Namaloval jsem sestřičku s injekční stříkačkou. Těch se člověk nemusí bát, ty pomáhají,“ svěřil Blesku Niko. S covidem-19 se prala i teta obou kluků. A co bráchové vzkazují doktorům a sestřičkám? „Děkujeme, nejen za strejdu a tetu!“

Jak se můžete zapojit?

Děti, rodiny, celé třídy i školy nebo jen jednotlivci mohou tvořit obrázky, koláže či psané vzkazy. A to na čistý papír nebo na předlohu, kterou najdete na webu Blesk.cz/dekujeme. Nadepsanou čtvrtku najdete také v Blesku pro ženy, který je na stáncích v prodeji po celý týden.

Malí autoři ať se nezapomenou podepsat, stačí křestní jméno, věk a město. Budeme rádi i za jejich fotku s vlastním výtvorem.

Poděkování posílejte...

Na mail: dekujeme@cncenter.cz

Na adresu: Redakce Blesk, Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7. Obálku nadepište heslem »Děkujeme«

 Nahrávejte přímo na www.blesk.cz/dekujeme

Pozn.: Odesláním kreseb a fotografií í udílíte souhlas s jejich zveřejněním. 

Fotogalerie
57 fotografií