Začněte spíše rychlou chůzí kombinovanou s pomalým během. Není důležité hned napoprvé měřit vzdálenost nebo kontrolovat, za kolik jste urazili první kilometr. Pro začátek postačí, když proložíte rychlou, intenzivní chůzi pomalým během. Snažte se, aby tato činnost trvala alespoň 30 minut.

Považujete se za člověka, který prostě na běhání není? Žádný takový zdravý člověk na světě neexistuje. Běhání je pro lidské tělo jeden z nejpřirozenějších pohybů. Navíc při něm posílíte svoje srdce, fyzickou kondici, vyčistíte si hlavu, zhubnete a mnoho dalšího – běh má skutečně celou řadu benefitů.

Začátky jsou vždycky nejtěžší, proto budete potřebovat spoustu odhodlání. Pokud jste nikdy neběhali, ale tentokrát to myslíte skutečně vážně, je důležité si běh hned na začátku neotrávit. Nechte tělo ať si na běhání pomalu zvyká a postupně navyšujte množství času, ve kterém mezi rychlou chůzí poběžíte. Tuto činnost opakujte třikrát týdně a uvidíte, že výsledky se dostaví. Po několika týdnech zjistíte, že tu půl hodinku už uběhnete v kuse.