„Výskyt mrtvých hlodavců a jejich trusu, plísně na stěnách, výrazně znečištěný prostor, potraviny poškozené nebo kontaminované škůdci, výrazně zanedbaný úklid a znečištěné kuchyňské nebo pracovní nářadí.“ Tak zní výčet přibližně poloviny ze zjištěných problémů.
Mrví hlodavci
Nebylo divu, že inspektoři další provoz okamžitě zastavili. Když pak restaurace po důkladné dezinfekci a úklidu opětovně otevřela, vyrazili hygienici znova na kontrolu. Stav restaurace byl sice výrazně lepší, ale ideální rozhodně nebyl.
„Inspektoři našli mrtvé hlodavce i jejich trus a další stopy po výskytu hlodavců,“ uvedli ve své zprávě a restauraci opět uzavřeli.
„Výše sankce ještě nebyla stanovena, ale při opakovaných zjištěních se vždy zvyšuje,“ upozornil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Marek Bartík.
VIDEO: Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu.
Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu Blesk TV