„Výskyt mrtvých hlodavců a jejich trusu, plísně na stěnách, výrazně znečištěný prostor, potraviny poškozené nebo kontaminované škůdci, výrazně zanedbaný úklid a znečištěné kuchyňské nebo pracovní nářadí.“ Tak zní výčet přibližně poloviny ze zjištěných problémů.

Mrví hlodavci

Nebylo divu, že inspektoři další provoz okamžitě zastavili. Když pak restaurace po důkladné dezinfekci a úklidu opětovně otevřela, vyrazili hygienici znova na kontrolu. Stav restaurace byl sice výrazně lepší, ale ideální rozhodně nebyl.

„Inspektoři našli mrtvé hlodavce i jejich trus a další stopy po výskytu hlodavců,“ uvedli ve své zprávě a restauraci opět uzavřeli.

„Výše sankce ještě nebyla stanovena, ale při opakovaných zjištěních se vždy zvyšuje,“ upozornil mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Marek Bartík.

Dokdy bude restaurace nyní uzavřena, není zatím jasné. Jisté ovšem je, že by si provozovatelé měli na hygienické normy dávat už opravdu bedlivý pozor. Hygienici by totiž sankce mohli nejen zvyšovat, ale restauraci i úplně uzavřít.

VIDEO: Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu.

Video
Video se připravuje ...

Potravinové „hnusy“ kupuje každý čtvrtý Čech. Expert radí, jak si v obchodě hlídat kvalitu Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií