Konkrétně se jedná o prodejnu U Skleníku. Inspekce na místě zaznamenala hned několik vážných hygienických problémů. Především se jednalo o zamoření hlodavci, kteří se rozšířili v některých částech prodejny. Podle informací serveru TN.cz se zákaz vztahoval na prostory skladu, pekárny, cukrárny a úsek pekařství.
Odporné! V pražské asijské restauraci Hideout lezli švábi, všude byla špína. Inspekce podnik zavřela

„Naši inspektoři v provozovně zjistili výskyt velkého množství myšího trusu i jednoho živého a několika uhynulých hlodavců,“ informovala SZPI na webu. Obchod však mimo zasažené části nechala inspekce otevřený, což pod jejich příspěvkem na facebooku lidé kritizovali.
„Obecně platí, že na rozsah uzavření může mít vliv i uspořádání provozovny a způsob, jakým jsou od sebe odděleny jednotlivé funkční prostory (sklad, prodejní plocha, přípravna pokrmů atd.). Při kontrolách tak vždy zohledňujeme i případné riziko rozšíření kontaminace například ze skladových prostor na prodejní plochu,“ vyjádřila se k negativním komentářům SZPI.
Kvůli jedovatým pesticidům myjí ovoce v myčce! Expertka potravinářské chemie řekla, co skutečně funguje

Společnost Globus v prohlášení uvedla, že ve čtvrtek ráno se prostory pekárny znovu otevřely. Měl tomu předcházet důkladný úklid a odborná deratizace. „Nadále jsme také zvýšili míru i četnost úklidů napříč provozní dobou, denně provádíme několik důkladných monitoringů prostor, současně jsme zabezpečili prostor proti vniknutí hlodavců zvenčí do prostoru,“ uvedla mluvčí společnosti Aneta Turnovská. „Věříme, že souhrn zostřených opatření bude natolik účinný, že se již nebude tato politováníhodná situace opakovat,“ dodala.
Mluvčí SZPI Pavel Kopřiva ke kvalitě zmrzliny a ledů do nápojů Zdeněk Matyáš