Kartu ztratila její majitelka v půli února. Zatím neznámý muž ji zřejmě našel na ulici, ale příliš poctivě se nezachoval - místo, aby ji vrátil, se rozhodl ji vyzkoušet. V prodejně potravin nakupoval opakovaně, až dokud nebyla karta zablokována. Nejčastěji si smlsnul na alkoholu, způsobil škodu za více než dva tisíce. 

Kriminalisté zajistili kamerové záznamy ze supermarketu, na kterých je vášnivý nákupčí velmi dobře zaznamenán, a začali po něm okamžitě pátrat. Jelikož se pravděpodobně jedná o muže bez domova, kriminalisté zamířili nejprve do míst, kde se vyskytují lidé žijící na ulici, ale tam velmi rychle narazili,“ popsal průběh šetření policejní mluvčí Richard Hrdina.

Muž v bezdomovecké komunitě rozdával nakoupený alkohol zadarmo, a tak nikdo nechce prozradit, o koho se jedná. Policisté proto zveřejnili kamerové záznamy a žádají veřejnost o pomoc. „Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace, které by vedly k jeho nalezení, kontaktujte prosím linku 158,“ dodal mluvčí s tím, že muž je podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což může v případě odsouzení strávit až dva roky za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Pátrání po muži, který v supermarketu v Praze 7 opakovaně platil kartou, která mu nepatří. Policie ČR

Fotogalerie
6 fotografií