Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hlásí chybu? Přelep to! Svérázná oprava vyautovala autobus z provozu

Autor: rv - 
14. března 2024
11:23

Nevěřícně zírali policisté při kontrole linkových autobusů v Holešově na Kroměřížsku, co to zastavili. Bus řidičky (53) měl tolik závad, že jí zakázali další jízdu. Perličkou byla černou páskou polepená přístrojová deska. Jednalo se o svérázný způsob „opravy“ drze svítící kontrolky…

Bus značky Iveco si vysloužil od strážců zákona důkladnou kontrolu. Té se nevyhnula ani za volantem sedící žena. „To, že nepředložila kartu řidiče, byl jen začátek zjištěných závad,“ uvedl policejní mluvčí Radomír Šiška.

V tachografu chyběla karta, zato přístrojovou desku zdobil černý polep. Nejednalo se ale o žádnou parádu, nýbrž praktickou vychytávku. „Měla zakrýt signalizaci závad palubního počítače,“ řekl Šiška. Kontrolka totiž neustále drze svítila.

Policisté tak řidičce nařídili návštěvu nejbližší stanice technické kontroly. A tam bylo dílo zkázy dokonáno. Bus měl hned několik vážných a nebezpečných závad. Jeho cesta silnicemi tím skončila.

Provozovateli teď hrozí ve správním řízení až stotisícová pokuta. „Samotné řidičce až 3,5 tisíce korun za řízení vozidla, které bylo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích,“ doplnil mluvčí.

VIDEO: Policejní kontrola autobusů na jižní Moravě (2023).

Video  Policejní kontrola autobusů na jižní Moravě  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Martin ( 21. března 2024 20:33 )

Celý ten článek je hloupost... Nezdá se mi, že by zmiňované a hlavně focené závady byli důvodem k odstaveni stroje.Navic pohledově ten bus vypadá zachovale.Autor clanku mi prijde "mimo misu".... Přilepená kontrolka zastávkové brzdy.... Dělá z lidí blbce a ještě větší z řidičů....

diskutujici ( 17. března 2024 09:01 )

Teorie velkého třesku - dobrá zpráva, kontrolka zkontrolujte motor už nesvítí 🙂

Martin ( 15. března 2024 17:03 )

Vsak mas pravdu.Navic focene zavady nemohl "prislusnik" videt pri klasicke kontrole.Ivecu navic musi svitit alespon dve kontrolky.Nejlepe žlutá a červená,jedno co dozoruji.V okamziku,kdy je pristrojovka po tmě,zacal bych se teprve "BÁT"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání