Pozornou ženu nenechal kouř vycházející z bytu v sousedství lhostejnou. Ihned volala na tísňovou linku. Záhy už byli na cestě policisté, hasiči a záchranáři.

Video
Video se připravuje ...

Senior si ohříval klobásy, málem podpálil dům a dusil se kouřem. PČR

Policisté na místě hned zjišťovali, co se v bytě odehrává. Při pohledu oknem dovnitř viděli, že je zle. „Na židli u stolu seděla nějaká osoba a na intenzivní volání a na bouchání do skleněné výplně okna i na dveře bytu nereagovala,“ popsal policejní mluvčí René Černohorský.

Přiotrávený důchodce

Hrálo se o čas. Strážci zákona beranidlem vyrazili dveře, v tu ránu se na ně vyvalil hustý, štiplavý dým. Spolu s hasiči okamžitě vyvedli zevnitř na vzduch už částečně dezorientovaného, zplodin nadýchaného seniora.

„Byl okamžitě předán do péče osádky sanitního vozidla s lékařem a následně převezen převezen k dalšímu lékařskému vyšetření a k ošetření do ostravské Městské nemocnice,“ uvedl Černohorský.

Klobásky na uhel

Proč to v bytě vypadalo, jako by tam někdo odpálil dýmovnici, záhy určil vyšetřovatel hasičů. Za vším byla nedbalost seniora při přípravě pokrmu na sporáku. „Ohříval si klobásky a voda se vyvařila,“ doplnil mluvčí.

Kromě nepozorného důchodce se nikomu jinému nic nestalo. Díky včasnému zásahu složek záchranného systému se lidé z bytovky vyhnuli evakuaci. Škoda byla vyčíslena jen na pár set korun. Případem se dále zabývají policisté spolu s hasiči.

Fotogalerie
6 fotografií