Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Neštěstí v České Kamenici: Při požáru domu s pečovatelskou službou zemřel jeden člověk!

Aktualizováno -
8. března 2024
13:39
Autor: ČTK - 
7. března 2024
22:15

Čtvrteční požár v domě s pečovatelskou službou v České Kamenici na Děčínsku vyšetřuje policie pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Informovala o tom na sociální síti X. Příčiny úmrtí muže, jenž byl nalezen po požáru v jednom z bytů, prověří nařízená soudní pitva, uvedla v pátek ráno mluvčí děčínských policistů Eliška Kubíčková.

Okolnosti a příčina vzniku požáru, který byl hasičům nahlášen ve čtvrtek ve 20:29, jsou předmětem vyšetřování. Podle Kubíčkové se evakuovalo 29 lidí. Na místě byly všechny složky integrovaného záchranného systému. Mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník ČTK řekl, že záchranáři ošetřili několik lidí, nikdo se nenadýchal kouře.

Na místě zasahovalo několik profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů. Požár hasiči lokalizovali ve 20:57, likvidaci vyhlásili ve 22:01. Mluvčí hasičů Lukáš Marvan dnes odpoledne ČTK řekl, že hasiči z místa již odjeli. Poskytovali policii součinnost při vyšetřování.

Dům s pečovatelskou službou sídlí v Lidické ulici. Město podle místostarosty Vojtěcha Marka (Koalice pro Kamenici) poskytlo dočasné ubytování několika evakuovaným. Radnice pro ně vyhradila prostory ve sportovní hale. Místostarosta ČTK po poledni informoval, že se evakuovaní již mohli vrátit do svých domovů. Město v pátek podle něj na poradě jednalo o tom, že by zřídilo veřejnou sbírku na pomoc poškozeným. Dodal, že další jednání se uskuteční v pondělí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání