Jako by nestačilo, že v minulém díle poprvé v historii pořadu nikdo nevypadl, protože se porotci Josef Maršálek (41) a Míša Landová (48) nemohli rozhodnout, kdo byl z pětice soutěžících nejslabší...

Do finále zbývají dva díly a večer si sbalí zástěru rovnou dva soutěžící, jasno o nejlepším cukráři třetí řady ale bude až v polovině března. „Máme týdenní mezeru kvůli udílení Českého lva. Rozhodovat se bude 16. března mezi třemi posledními soutěžícími,“ potvrdila Aha! Vendula Krejčová, tisková mluvčí ČT, s tím, že prvního dubna bude ještě speciální charitativní díl pro Pomozte dětem.

Péct budou herečky Jitka Čvančarová (45) a Barbora Poláková (40), moderátorka Martina Hynková Vrbová (52), herec Martin Písařík (44) a jazzový hudebník Rudy Linka (63).

A kdo má šanci do finále Peče celá země večer postoupit? Bude to student medicíny Vojtěch Vrtiška (21), manažerka Tereza Olbrichtová (36), referentka kanceláře Klára Mahdal (24), obchodník v péči o zákazníky Roman Klumpar (47) a novopečená maminka Kristýna Frödová (30). Diváci mají jasno! Podle komentářů na sociální síti by většina z nich mezi třemi postupujícími nejraději viděla nápaditého rodáka z Prahy Vojtu, který se stal třikrát pekařem týdne.

Vojta pod prášky

Vojta sice na obrazovce předvádí fantastické výkony, ale bojuje sám se sebou. „Musím přiznat, že když jsem se díval na osmý díl, běhal mi mráz po zádech i po více než půl roce, protože se zde opravdu sešel výběr z hroznů. Pět druhů cukroví, které po časovém rozpočítání vycházelo dvě minuty na kus. Pak masterclass s Josefem Maršálkem a cukrovou kupolí, kde jsem myslel, že uteču už po odhalení zadání! A vrchol všeho byl medvídek,“ svěřil se.

„Všichni, kdo mě znají, vědí, že tematické, můra. A když jsem odcházel po čtyřech hodinách ze stanu s úpalem, nadopovaný prášky, zařekl jsem se, že méďa nikdy víc. A přitom to všechno v televizi vypadalo tak malebně,“ přiznal Vojta.

Uniklo ze zákulisí

Jednou z nejtěžších věcí je pro soutěžící péct a nezašpinit se u toho, protože by to na obrazovkách nevypadalo dobře. V zákulisí má tak každý několik ramínek s náhradním oblečením a kostymérky řešily mezi klapkami každý flíček!

Video
Video se připravuje ...

Moderátor Peče celá země Kopta: Ponížení kvůli Bebarové! Reinischova,Kristl

Fotogalerie
34 fotografií