Sympatická flétnistka, která hraje v orchestru i sólově a sbírá na soutěžích jednu cenu za druhou, pochopitelně nikomu nevysvětlovala, čí je neteř.

Nakonec se přece jen zmínila, že právě ona je příbuznou hudebníka se smyslně chraplavým hlasem. Je dcerou muzikanta Milana Schelingera (†70), který zemřel přesně před rokem – 10. 2. 2023.

„Nikde to nevytrubuju, takže teď to bylo asi poprvé, kdy jsem to řekla. Když jste v televizi a kouká na to milion lidí, tak není důvod se za to stydět,“ řekla v živém streamu na instagramu Martinu Šlencovi (40), který zatím v soutěži zůstává.

Nepotkali se

„Moje generace ho zažila, ale ti mladší už si ho možná nepamatují,“ reagoval na Sylviino odhalení Martin. Po Schelingerovi, kterého proslavila písnička Holubí dům, lásku k pečení ale nepodělila. „Já myslím, že máme společnou jenom tu hudbu,“ prozradila.

Schelingerův život ukončil v roce 1981 skok z bratislavského mostu do Dunaje, takže ho neměla šanci poznat. „Já se narodila až v roce 93,“ shrnula Sylvie. Schelinger byl osudný večer v Bratislavě, kde si ve vinárně údajně přisedl k mladému páru.

Zadané slečně se však věnoval víc, než bylo zdrávo. Oba muži se pak měli o dívku »utkat v souboji«, tedy skočit z bratislavského starého mostu do Dunaje. Přítel dívky vyplaval, Schelinger nikoliv.

Vášnivý sen i strach z protekce

Poté, co Sylvie podepsala smlouvu na pořad Peče celá země, ještě raději zjišťovala, zda ji v soutěži nechtějí jen kvůli jménu. „Já jsem se pak na to i ptala, jestli mě nevybrali jenom kvůli tomu a nebyla tam nějaká protekce, ale bylo mi řečeno, že ne,“ oddechla si flétnistka. „Tak pak snad jsem neudělala žádnou velkou ostudu,“ dodala ještě. Jak bude soutěž probíhat dál, sledujte v sobotu večer ve 20.10 hod. v České televizi.

Video
Video se připravuje ...

Moderátor Peče celá země Kopta: Ponížení kvůli Bebarové! Reinischova,Kristl

Sylvie má sen, přímo vášnivý. Ráda by totiž propojila své dvě vášně – pečení a hudbu. „Sním tak o malé cukrárně nebo bistru, kde bych mohla pořádat komorní koncerty, během kterých by lidé mohli debužírovat ať už slané, sladké, nebo jen popíjet víno,“ prozradila.