Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kostelcem na Jihlavsku otřásla vražda muže: Podezřelý je mladý narkoman (17)

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
26. února 2024
13:51
Autor: ČTK, mat - 
25. února 2024
10:46

Policie na Vysočině vyšetřuje od pátečních nočních hodin vraždu jednašedesátiletého muže. Jeho tělo nalezli v blízkosti domu v Kostelci na Jihlavsku, kde bydlel. Policisté v pondělí z vraždy obvinili sedmnáctiletého uživatele drog, který bydlel v domě s obětí. Zabíjel podle nich kladivem.

Policejní mluvčí Dana Čírtková v pondělí uvedla, že motivem vraždy byl zřejmě osobní vztah. Mladík je podle policie uživatelem drog. 

„Vzhledem k tomu, že se v případě obviněného mladíka jedná o osobu, která je mladší osmnácti let, nemůžeme ze zákonných důvodů poskytovat k této osobě žádné podrobnější informace,“ sdělila Čírtková.

Informace, že muž zemřel cizím zaviněním, obec s necelou tisícovkou obyvatel šokovala. „Je to hrozná událost. Věřím, že ji policie brzy vyřeší,“ reagovala starostka Romana Třísková.

Vraždou se začala policie zabývat v pátek v noci. Tělo mrtvého muže leželo na dvorku rodinného domu. Bylo zřejmé, že zemřel násilnou smrtí. Víc informací poskytla soudní pitva.

Mladík se podle Čírtkové dostal brzy do okruhu možných pachatelů. „V průběhu soboty se podařilo kriminalistům zjistit možný pohyb tohoto mladíka. Vzhledem k tomu, že nebyl pro kriminalisty neznámý, pátrání po jeho pohybu probíhalo s velkou obezřetností. Mladík byl totiž uživatelem omamných a psychotropních látek a pod jejich vlivem bylo jeho jednání nepředvídatelné,“ uvedla Čírtková.

Mladíka policie dopadla v sobotu okolo poledne díky kamerovému systému v Jihlavě. V centru města ho zadrželi městští strážníci.

Jde o druhou letošní vraždu na Vysočině. V lednu uškrtil jednačtyřicetiletý muž na Havlíčkobrodsku mladou ženu. Útočník se k vraždě přiznal a nyní je ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí trest vězení na deset až 18 let.

Uživatel_5670042 ( 20. března 2024 23:04 )

NECHCI být rejpavá, ale všímáme si, že zase muž? Nechápu, kde se to v sedmnáctiletém klukovi bere?!

MADONNA ( 27. února 2024 00:13 )

Zase smažka!!! Taková feťácká š*pína si zaslouží trest smrti. Kdy bude konečně obnoven????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání