Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Turistka v Jeseníkách si poranila nohu v náročném terénu: Do nemocnice ji musel přepravit vrtulník

Turistka v Jeseníkách si poranila nohu v náročném terénu: Do nemocnice ji musel přepravit vrtulník
Turistka v Jeseníkách si poranila nohu v náročném terénu: Do nemocnice ji musel přepravit vrtulník  (Autor: Horská služba ČR)
Autor: jel - 
21. února 2024
10:38

Členové horské služby minulý týden pomáhali turistce, která v Jeseníkách uklouzla na zledovadělé cestě a zranila se tak, že nemohla pokračovat dál. Pozemní přeprava do nemocnice by byla příliš náročná, přiletěl pro ni proto vrtulník.

Žena uklouzla na turistické stezce směrem na Ovčárnu v Jeseníkách. Poranila si nohu a nemohla pokračovat v cestě. „Nehoda se stala v těžko dostupném terénu úzkého údolí řeky,“ popsala na sociální síti událost Horská služba ČR.

„Pozemní transport pacientky k nemocničnímu ošetření by byl velice dlouhý a technicky náročný,“ dodali horoslužebníci s tím, že jim na pomoc přispěchala Letecká záchranná služba Ostrava. 

Pacientku museli záchranáři umístit do podvěsové sítě a na palubu vrtulníku ji vyzvedli pomocí jeřábu. „Tato spolupráce mezi záchranáři HS a posádkou LZS Ostrava opět pomohla k rychlému transportu poraněné do zdravotnického zařízení,“ uzavřela HS příspěvek.

Video  Blesk Podcast: Náčelníci horských služeb bijí na poplach. Lidi lezou v teplákách a teniskách do hor  - Blesk
Video se připravuje ...

Celebrity-chachacha ( 21. února 2024 16:52 )

Měla lodičky na vysokém podpatku, nebo balerýny?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání