Plný energie se nejšarmantnější český herec po šesté hodině večer objevil v restauraci nedaleko svého bytu na Starém Městě.

Barťák tady měl sraz se svou pravou rukou, výkonným ředitelem MFF Karlovy Vary Kryštofem Muchou (49). Je půlka února, tak už jistě připravují letošní 58. ročník. Herec vypadal uvolněně a spokojeně. Nechal si načepovat pivo a k jídlu si poručil tatarský biftek. Usmíval se. Nikoho z cizinců, kteří si zde rádi posedí, než se vydají obdivovat orloj na Staroměstské náměstí, jistě ani nepadlo, že tenhle fešák právě ukončuje onkologickou léčbu v motolské nemocnici. Rakovina se mu vrátila po devíti letech. 

Omezil kouření

Potvrdilo se také, že Bartoška konečně opravdu myslí na své zdraví. V restauraci strávil téměř dvě a půl hodiny a za tu dobu si slavný nenapravitelný kuřák dal jen jednu jedinou cigaretu! Dobrá zpráva pro jeho příznivce, kteří ještě po smutném odchodu ze seriálu volají po hercově návratu. „Vždy to je jen hra a člověk se do toho nesmí ponořit,“ snažil se Bartoška povzbudit zoufalé diváky. Scenárista osud mu jistě napsal veselejší příběh.

Náročné natáčení

Scény ze seriálu Smysl pro tumor vznikaly na skutečném operačním sále. „Natáčení operace mozku pro mě bylo dost nepříjemné. Skutečně jsem měl na začátku dojem, že to bude jednodušší,“ připustil sám Bartoška.

Video
Video se připravuje ...

Smysl pro tumor: Jiří Bartoška o roli v seriálu Česká televize

Fotogalerie
46 fotografií