Noční můra se opakovala! Výtah číslo 2 ve Fakultní nemocnici Bulovka, který se 25. června zřitil se 13 lidmi, měl v úterý večer znovu potíže. Návštěníci jej totiž opět přetížili. „Obdrželi jsme oznámení o havárii výtahu. Zjistili jsme, že došlo k přetížení, do výtahu pro šest osob jich nastoupilo sedm. Ten následně o několik desítek cm poklesl a zastavil se,“ popsal incident z úterního večera policejní mluvčí Jan Rybanský. Uvězněné pasažéry vyprošťovali hasiči, došlo i k lehčímu zranění.

Loni 25. června byla situace horší - do výtahu pro šest lidí nastoupilo 13 lidí včetně čtyř dětí. „V důsledku přetížení došlo k překonání trakce nosných lan na trakčním kole, čímž kabina výtahu sjela ze druhého patra rychlostí přibližně 0,5 metru za sekundu,“ uvedla den po nehodě nemocnice na základě předběžných zjištění. Starší, zhruba 70letá žena si při incidentu zlomila nohu, ostatní cestující mohli po preventivní kontrole odejít.

Případem se zabývali policisté, kteří ho prověřovali pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. „Po shromáždění všech důkazů bylo zjištěno, že se trestný čin nestal," uvedl v listopadu Rybanský. Policie proto případ odložila. 

Video
Video se připravuje ...

Daniela byla ve výtahu, když se zřítil. Popsala hrůzostrašný zážitek. (25. června 2023) David Malík

Fotogalerie
40 fotografií