Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Pohřešovaná dívka (13) vyhrožovala, že si sáhne na život! Policisté ji spatřili díky záblesku světlometu

Pohřešovanou dívku policisté Jiří a Martin spatřili díky záblesku světlometů.
Pohřešovanou dívku policisté Jiří a Martin spatřili díky záblesku světlometů.  (Autor: Policie ČR)
Autor: pma - 
9. února 2024
09:23

Nečekanou směnu za sebou mají policisté z obvodního oddělení v Tanvaldu. Během ledna odešla třináctiletá dívka z Jablonecka z domova a vyhrožovala, že si sáhne na život. Do pátrací akce se zapojili policisté z nejbližšího okolí a pohřešovanou teenagerku hledal i vrtulník. Policisté Jiří Habr a Martin Fišera se vraceli z již propátraného sektoru, během pár sekund ale spatřili díky záblesku světlometu dívku odpovídající popisu pohřešované. Tu následně psychicky uklidnili a zavolali na místo záchranáře. 

Během ledna odešla ze svého domova třináctiletá dívka z Jablonecka. Opakovaně tvrdila, že si sama ublíží, a navíc brala důležité léky. Rodina se proto okamžitě rozhodla kontaktovat linku 158. 

„V tom okamžiku začalo rozsáhlé pátrání – v terénu, prověrky v rodině, u kamarádů a prověřovala se řada dalších kontaktů. Na místo, kde by se mohla pohřešovaná dívka nacházet, se sjely všechny dostupné policejní hlídky, hasiči a povolali jsme také vrtulník Letecké služby PČR,“ uvedla ve zprávě policejní tisková mluvčí Libereckého kraje Dagmar Sochorová.

Pátrání po teenagerce probíhalo za tmy, a práce policistů tak byla značně ztížená. Do akce byli zapojeni i policisté z Obvodního oddělení v Tanvaldě – praporčík Jiří Habr a praporčík Martin Fišera. 

Ti se vraceli služebním vozem z místa, které již bylo prohlédáno, když v tom si na louce u kostelíka všimli dívky, která odpovídala popisu pohřešované. „Byl to vteřinový záblesk světlometu jejich jedoucího vozidla, díky kterému si v tomto okamžiku policisté dívky v úplně tmě všimli,“ vysvětlila mluvčí. 

Dvojici tanvaldských policistů se dívku podařilo uklidnit. Následně si dívku převzali do péče členové Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. „Je moc dobře, že praporčíci Jiří Habr a Martin Fišera byli v daném okamžiku opravdu hodně pozorní a dívky v naprosté tmě u kostelíku v louce kus od silnice si všimli. Skvělá práce a pohotový přístup!“ pochválila práci kolegů Sochorová.

Video  Kde jsou? Krásná Miss zmizela přímo z Karlova mostu.  - pdc, icp, Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání