Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Před týdnem trpěl na ulici, teď už si užívá spokojeného domova. Alvin našel štěstí

Autor: Alexandra Vetkovská - 
30. ledna 2024
05:00

Ze zoufalého, zdredovaného a zapáchajícího Alvina, který se pro vrstvu srsti nedokázal pořádně nažrat, je veselý a šťastný pes. Už je spokojený ve své kůži a dokonce i v novém domově.

Před týdnem sebrali zuboženého křížence jorkšíra strážníci na ulici ve Františkových Lázních a předali ho do péče Útulku pro opuštěné a toulavé psy v Horní Hraničné u Chebu. Sotva Blesk tlapky zveřejnily příběh týraného pejska, ozvala se řada zájemců o adopci.

A o víkendu si pro Alvina přijela mladá rodina z Aše. „Jezdí k nám pravidelně podívat se na psy, občas něco donesou. Mají i jiná zvířata, domek a velký pozemek. Věřím, že Alvin u nich bude spokojený,“ říká provozovatelka útulku Marie Lokingová. „Manžel se do něj zamiloval od první chvíle,“ prozradila nová panička Lucie.

Chtěli si pejska prý vzít okamžitě i v jeho nevábné formě, v níž se toulal po ulicích. „Řekla jsem, že ho dám k adopci, až bude v kupě, vyšetřený veterinářem, naočkovaný a načipovaný. Sama jsem netušila, co z něj vyleze,“ vysvětluje Lokingová. Alvina si tedy rodina zamluvila. 

Pozor, je agresivní

Mezitím se ozývali lidé, kteří psa i jeho majitele znali, a varovali útulek, že je to strašně agresivní hafan. Avšak v okamžiku, kdy ho přestala tahat zcuchaná srst a bolet zanedbaná kůže, byl šťastný, milý a hravý.„Je kontaktní, veselý, bezproblémový dareba. Byl ale dlouho zvyklý se starat sám o sebe, a tak když na něj člověk přitlačí, umí se ozvat. S tím je třeba počítat. Je dobře, že jeho nová rodina už zkušenosti se zvířaty má,“ popisuje Lokingová. Během týdne, který Alvin strávil v útulku, chodil nadšeně na procházky s pravidelnými venčiteli a stejně radostně se hrnul i k novým páníčkům. 

Ozval se i majitel

Po zveřejnění Alvinova příběhu se útulku ozval i jeho dosavadní majitel. Volal s tím, že je to pes po jeho otci a že si ho nemůže nechat, že by mu chtěl najít nový domov. „Tak jsem mu řekla, že ten už má. Poděkoval a byl rád,“ dodává Marie Lokingová.

MADONNA ( 31. ledna 2024 00:11 )

Pejsáčku a teď se budeš mít jako pan král 🫶🫶 Jsem moc ráda ❣️

naidka ( 30. ledna 2024 10:56 )

Blesk tlapky🐾, je dobře, že díky vašim článkům se daří hledat a najít nové páníčky pro tyto pejsky, kteří by bez pomoci hodných lidí někde strádali nebo zahynuli.

fjdksla ( 30. ledna 2024 09:08 )

Chápu, že se někdo o zděděné zvíře nemůže starat, ale přivézt ho do útulku snad není nepřekonatelný problém. Prostě když se nechce, tak to nejde, a přes to nejede vlak. Napařila bych mu paragraf týrání zvířete.

verka1 ( 30. ledna 2024 07:51 )

Velká proměna 👍
Alvinku moc nezlob novou rodinku a ať se ti líbí v novém domově ❤️
Když majitel pejska nechtěl, tak proč vyhodil na ulici 🤮 měl dovést do útulku.

Zobrazit celou diskusi