Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fanoušci Depešáků si kromě dvou koncertů užijí warm up a after party i společné focení

Autor: Hana Langrová - 
25. ledna 2024
08:00

Jestli má někdo velkou a věrnou fanouškovskou základnu v Česku, jsou to právě Depeche Mode. Koná se tu spoustu srazů a teď, půl roku po jejich koncertě v Letňanech, přijíždí do Česka znovu a v Praze se můžeme těšit i na dvě párty, kde se můžete navnadit na koncert nebo naopak po něm vyřádit. Skalní fanoušci se také společně sejdou, aby si udělali fotografii. Určitě je výhodnější koupit si vstupenky dopředu. Nebudete čekat a budou levnější.

Únorové koncerty Depeche Mode, které se uskuteční 22. a 24. února ve vysočanské O2 areně, doprovází bohatý fanouškovský program, jehož součástí je warm up party ve Futurum Music Baru v pátek 23. února od 20 hodin, sraz fanoušků o den později od 15 hodin na Křížovnickém náměstí s následujícím společným focením na Karlově mostě a večerní after party v klubu Roxy od 23 hodin.

Doprovodné akce nesou společný název Prague Depeche Mode Weekender 2024 a navazují na prázdninový Weekender z roku 2023, jehož se účastnili tisíce fanoušků Depeche Mode z celé Evropy. Nejlevnější vstupenky do Futura a Roxy lze zakoupit v síti GoOut.

„Vlastní idea Weekenderu vznikla v roce 2023 v souvislosti s letňanským vystoupením Depeche Mode. Po dva večery se podařilo zaplnit pražský klub Roxy a obrovský mezinárodní ohlas mělo společné focení fanoušků na Staroměstském náměstí,“ vysvětlil pořadatel doprovodných akcí a velký fanoušek Depeche Mode Filip Macháček.
„Pro mě osobně je hnacím motorem ta scéna samotná, komunita, která mě formovala od osmdesátých let. A samozřejmě kapela, za kterou cestuji po světě 31 let,“ dodal hlavní organizátor.

Doprovodný program k Depeche Mode Doprovodný program k Depeche Mode | Filip Macháček

Idea focení na Karlově mostě a v jeho okolí vznikla v souvislosti s fotografiemi kapely od Antona Corbijna pro knihu Strangers, které vznikly na podzim roku 1988 právě na Karlově mostě a v jeho okolí. „Vlastní sraz k akci je 24. února 2024 v 15.00 na Křížovnickém náměstí. Společné focení v takových lokacích a takovém rozsahu je mezinárodně zcela unikátní fanouškovský počin, který nemá obdoby a je onou přidanou hodnotou Weekenderu,“ doplnil největší český fanoušek Depeche Mode Filip Macháček.

Hudební velikáni se už pouze ve dvou představili po pěti letech na letišti v pražských Letňanech, kde předvedli svou největší show. Nyní na stejném turném nazvaném Memento Mori Tour podpoří své patnácté studiové album Memento Mori, které vyšlo na jaře loňského roku.

Ještě před vydáním desky o ní mluvili členové takto: „Na tomto projektu jsme začali pracovat na počátku pandemie a jeho témata byla přímo inspirována touto dobou. Po Fletchově smrti jsme se rozhodli pokračovat, protože jsme si jisti, že by si to přál, a to projektu skutečně dodalo další význam.“ Dave Gahan dodal: „Fletchovi by se toto album líbilo. Opravdu se těšíme, až se o něj s vámi budeme moci brzy podělit, a nemůžeme se dočkat, až vám ho příští rok představíme na koncertech.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi