Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílenec zřejmě zapálil dům: Pak se vloupal do auta zasahujícího hasiče!

Autor: VaB, ČTK - 
23. ledna 2024
17:35

Hasiči v pondělí ráno vyjížděli k požáru vybydleného rodinného domu v Postupicích na Benešovsku. Vznítil se od popelnice, kterou někdo úmyslně zapálil. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, škodu vyšetřovatelé odhadli na 300.000 korun. Muže, který mohl mít čin na svědomí, zadržela policie.

Událost byla hlášena v 6:45. Podle mluvčí hasičů Veroniky Švorcové Mocové hořela opuštěná část dvojdomku. K požáru vyjely dvě profesionální a pět dobrovolných jednotek. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř možných.

Při průzkumu postupovali opatrně, protože měli podezření, že je v domě varna drog. O půl hodiny později se jim podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Policejní hlídka si všimla muže, který poblíž domu demoloval osobní auto jednoho z dobrovolných hasičů. Podle hasičů rozbil okna a vloupal se do auta jednoho z požárníků přímo před zraky policie. „Zadržená osoba je také podezřelá ze založení požáru rodinného domu," uvedla mluvčí hasičů. 

Poté se dal na útěk, policisté ho ale zadrželi a zjistili, že je pod vlivem alkoholu a drog. „Budou zjišťovat, zda mělo jeho počínání nějakou souvislost s požárem,“ dodala tisková mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Po 8:30 hasiči zásah ukončili, na místě dopoledne nechali jednu dobrovolnou jednotku na dohlídku. Druhá polovina domku nebyla zasažena, uchráněné hodnoty hasiči vyčíslili na milion korun, dodala Švorcová Mocová.

Video  V Dolních Marklovicích na Karvinsku shořel dům.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání