Tak trochu bizarní vloupání řešili policisté v Praze 10 jen hodinu poté, co začal rok 2024. Vyjížděli na benzinku do Černokostelecké ulice, kam se jen chvíli předtím vloupal zloděj. Zadrželi ho ve chvíli, kdy pomalu začal usrkávat kávu, aniž by někam spěchal. Teprve z kamerového záznamu pak vyšlo najevo, jak poklidně loupež proběhla. 

„Nejdříve k vypáčení dveří použil nůž a posléze několik dalších předmětů. Když se mu konečně podařilo dostat do benzínky, jeho první kroky vedly přímo ke kávovaru. Z držáku si vytáhl papírový kelímek, který postavil pod kávovar, a zmáčkl tlačítko s vybranou kávou. Volnou chvíli při přípravě kávy využil posvačením tyčinky a výběrem cigaret z regálu,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Muž se pak doploužil k pokladně, kde si prohlédl peníze a pak si je nastrkal do kapes. Pak pomalu začal usrkávat kávu, když vtom dorazili na místo policisté. „Policisté po vstupu do benzínové čerpací stanice muže zadrželi pro podezření z trestného činu krádež vloupáním a převezli jej na policejní služebnu. Mimo odcizených peněz u zadrženého hlídka nalezla několik cizích dokladů totožnosti. Kde doklady vzal a zda je použil pro spáchání další trestné činnosti, nyní policisté zjišťují,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
7 fotografií