Infarkt ho připravil o život před kamerou a hrozilo mu to i v reálném životě. „Na něco se umřít musí,“ řekl deníku Aha! před devíti lety Norbert Lichý, který si zahrál v seriálu Vinaři jen v jednom díle, ale zato roli vášnivého karbaníka a místního potížisty Straky si o to víc užil.

Krásně se mi to hrálo. Já rád hraju mariáš a to bylo po dlouhé době, co jsem měl karty v ruce. Před kamerou jsem už umíral asi osmkrát a vždycky se mi to hrálo výborně,“ svěřil se herec, který ve Vinařích jako manžel Jiřiny v podání Jany Paulové (68), zemřel nečekaně na infarkt. Stejně krutý osud mu scenáristé určili i v Cestách domů, kde ho tým lékařů operoval dvě hodiny, ale marně. Ostatně Lichý před kamerou umíral mockrát. 

Lékaři ho varovali

Infarkt mu přitom hrozil i v reálném životě, ale herec si z toho nic nedělal. „No jasně, doktoři mě varují pořád, ale stále ještě jejich doporučení ohledně změny životního stylu odolávám,“ říkal se smíchem Lichý, který dietám příliš neholdoval. „Životospráva je mizerná, jak už to u divadla chodí,“ práskl na sebe a prozradil i to, čemu nedokáže odolat. „Ujíždím na anglickému rostbífu s hranolkama a kečupem,“ prozradil Norbert, který svá kila stejně jako případné zdravotní problémy nikdy moc neřešil.

Ač se v seriálech smrti nebál a varování lékařů bral na lehkou váhu, Norbert Lichý nakonec náhle zemřel ve věku 59 let. O příčinách jeho šokujícího odchodu scéna Divadla Petra Bezruče neinformovala, podle zdrojů z Ostravy se mu ale mělo zastavit srdíčko. „A to nejspíš už v úterý, našli ho až druhý den,“ uvedl zdroj Blesku. „S ohledem na rodinu nebudeme zatím okolnosti úmrtí více komentovat. Další informace zveřejníme v pátek,“ sdělila ČTK mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela herečka Valentina Thielová (†89), učitelka ze Sněženek a machrů Videohub

Fotogalerie
33 fotografií