Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřela Putinova matka (†97)? Ruského vůdce prý měla se ženáčem a zavrhla ho v jeho 10 letech

Autor: rc, swp - 
2. června 2023
14:55

Ve věku sedmadevadesáti let zemřela Věra Putinová, která dlouhá léta tvrdila, že je matkou ruského vůdce. Vladimira Putina (70) prý měla se ženatým mužem a ještě v dětství jej poslala bydlet ke svým rodičům. Od té doby ho neviděla. Později se přes známého dozvěděla, že se z něj stal důstojník KGB. Věra žila a zemřela v extrémní chudobě v Gruzii.

Věra se narodila v roce 1926 v Sovětském svazu. Studovala technickou školu a právě během studií se seznámila s ruským mechanikem Platonem Privalovem, s nímž otěhotněla. Netušila, že je již ženatý a má rodinou s jinou ženou. Nicméně ze vztahu vzešel syn, jemuž říkala „Vovo“. Následně se seznámila s Gruzíncem Giorgiem Osepašvilim a se synem se přestěhovala do gruzínské vesnice Metekhi.

Jak uvádí britský deník Daily Mail, podle záznamů místní školy do ní Vladimir Putin chodil v letech1959 a 1960. Věřin manžel se ale údajně k chlapci nechoval dobře. Když bylo Putinovi deset let, rozhodla se ho proto poslat ke svým rodičům do ruského města Očor.

Syna se pak prý snažila dostat zpět, ale marně. Už ho nikdy neviděla. „Sama jsem ho hledat nemohla. Kdyby se to můj manžel dozvěděl, zabil by mě!“ uvedla Věra podle zpravodajského webu Obozreavatel. Až později jí prý jeden z jejích bývalých sousedů řekl, že se z jejího syna stal důstojník KGB. V roce 1999 Věra viděla Putina v televizi a začala se k němu veřejně hlásit. Žena tvrdila, že se ji úřady snažily umlčet.

Věra v posledních letech svého života bydlela se svými dětmi v gruzínském Tbilisi. Zemřela ve věku sedmadevadesáti let. Blízcí ji pohřbili v Metekhi. Putin se k ní podle jejích slov nehlásil, protože jí nikdy neodpustil, že ho poslala bydlet k prarodičům. „Nechce se mnou mluvit. Je rozrušený z toho, co jsem udělala, nemůže mi odpustit,“ uvedla Věra. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov o prohlášení Věry uvedl, že její příběh „není pravdivý“ a „vůbec neodpovídá skutečnosti.“

Podle Věry se Putin narodil v roce 1950. Nicméně ruský prezident ve své oficiální biografii tvrdí, že se narodil 7. října 1952 v Leningradu a jeho matkou je Maria Ivanovna Šelomovová a otcem Vladimir Spiridonovič Putin.

Smrt novinářů

Putinovo dětství se snažil ve filmu zdokumentovat ruský novinář Arťom Borovika. V roce 2000 ale zemřel při autonehodě, když mířil na letiště. Chystal se odletět do Gruzie, aby získal fotografie z Putinova dětství. Polská novinářka Krystyna Kurchab-Redlichová, která napsala o Putinovi knihu, uvedla, že za nehodou stály ruské bezpečnostní složky a měly podle ní prsty i ve vraždě gruzínského novináře Vakhu Ibragimova, který chtěl o Putinově dětsví napsat knihu.

 

Video  Vojenská přehlídka v Moskvě: Putin vystoupil na Rudém náměstí  - Reuters
Video se připravuje ...

22:06
25. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:34
25. 4. 2024

Deset lidí dnes zahynulo a další dvě desítky utrpěly zranění při vzdušných úderech nebo ostřelováních ze strany Ruska i Ukrajiny. Napsala to agentura AFP. O civilních obětech během dne podle ní informovaly ukrajinské úřady, činitelé dosazení Moskvou na okupovaných územích i zástupce ruského regionu.

20:58
25. 4. 2024

Ruští navrátilci z bojů na Ukrajině mají v Rusku na svědomí životy nejméně 107 lidí. Zhruba další stovce způsobili újmu na zdraví, uvedl ruský investigativní portál Vjorstka. Vražd, napadení a dalších trestných činů vedoucích k úmrtí nebo zmrzačení lidí se podle jeho informací dopustilo 175 ruských vojáků, včetně 91 bývalých vězňů, které omilostnil ruský prezident Vladimir Putin.

V letech 2022 až 2023 zavraždili navrátilci z války 76 lidí. Dalším 18 lidem způsobili těžkou újmu na zdraví, která vedla k úmrtí. Při dopravních nehodách, které zavinili, zemřelo dalších 11 lidí. Ve dvou případech pak bývalí vojáci zmanipulovali nezletilé k užívání drog, což vedlo ke smrti dvou dětí, vypočítal investigativní portál. Nejvíce vražd mezi navrátilci mají na svědomí bývalí vězni, kteří usmrtili 44 lidí.

Zobrazit celý online

Video se připravuje ...
Další videa