Požár byl hlášen ve středu kolem 18:30, kouř byl vidět z dalekého okolí. Událost se obešla bez zranění, nikdo se ani nenadýchal kouře. Oheň zasáhl střešní prostor přibližné s rozlohou 30krát 20 metrů, střechou se rychle šířil. Před 19:30 hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Po 22:00 nechal velitel zásahu vyhlásit zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu a povolal další techniku a hasiče, aby se v práci mohli střídat.

Před 23:00 už mohli hasiči z přízemí budovy začít vynášet zboží na místo střežené policií. Měření množství škodlivin v ovzduší nezjistilo překročení hygienických limitů. Po lokalizaci požáru kolem 23:15 se mohli někteří z téměř 200 zasahujících hasičů začít vracet na základny a postupně snižovali stupeň poplachu.

Ve čtvrtek ještě pokračovali v likvidaci požáru, hlavně dohašovali ohniska. Na místě také pracovali vyšetřovatelé. Odpoledne už většina hasičů odjela, jedna dobrovolná jednotka zůstala u požářiště do dnešního rána.

Společnost Hecht v prohlášení uvedla, že prodejna v Tehovci je kvůli požáru místního skladu na nezbytně nutnou dobu uzavřena. „Usilovně pracujeme na jejím znovuotevření,“ uvedla firma. Zákazníci podle ní mohou využít dalších 80 prodejen Hecht na jiných místech.

Video
Video se připravuje ...

Požár haly v Tehovci (17. května 2023) Aktu.cz

Fotogalerie
24 fotografií