Obsah filmu Flash

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost.

Obsazení filmu Flash

Herci Postavy
Ezra Miller Barry Allen / Flash
Sasha Calle Kara Zor-El / Supergirl
Michael Shannon generál Zod
Ron Livingston Henry Allen
Maribel Verdú Nora Allenová
Kiersey Clemons Iris Westová
Antje Traue Faora-Ul
Michael Keaton Bruce Wayne / Batman
Ben Affleck Bruce Wayne / Batman, původní verze Wayna z Barryho časové linie a vůdce Ligy spravedlnosti

Ezra Miller - Barry / Flash

Americký herec známý svým osobitým hereckým stylem a všestranností při ztvárňování různých postav. Narodil se 30. září 1992 ve Wyckoffu ve státě New Jersey v USA.

Miller si získal široké uznání rolí Patricka v dramatu o dospívání "The Perks of Being a Wallflower" (2012), kde předvedl svou schopnost ztělesnit složité a zranitelné postavy. Ztvárnil také postavu Credence Barebonea ve filmové sérii "Fantastická zvířata", zasazené do kouzelnického světa vytvořeného J. K. Rowlingovou. Miller je známý tím, že přijímá náročné a netradiční role, například problémového teenagera Kevina ve filmu "Musíme si promluvit o Kevinovi" (2011), za který získal uznání kritiky.

V DC Extended Universe Miller ztvárňuje Barryho Allena, známého také jako Flash, a objevuje se ve filmech jako "Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti" (2016), "Liga spravedlnosti" (2017) a v samostatném filmu "The Flash". Jako herec je Miller známý svým intenzivním nasazením pro své role, často se plně ponoří do postav, které ztvárňuje, a vnáší do svých výkonů hloubku a nuance.

Kromě filmové práce se Miller pustil i do světa hudby, kde spolupracuje s různými umělci a kapelami, včetně vlastního experimentálního hudebního projektu s názvem Sons of an Illustrious Father. Millerův jedinečný smysl pro módu a nebinární genderové vyjádření z nich udělaly výraznou osobnost módního průmyslu, která boří hranice a zpochybňuje tradiční genderové normy.

Sasha Calle - Kara Zor-El / Supergirl

Americká herečka, která se proslavila rolí Loly Rosalesové v telenovele "The Young and the Restless". Narodila se 7. srpna 1995 v Bostonu ve státě Massachusetts a je kolumbijského a amerického původu.

Za ztvárnění Loly Rosalesové si Calleová vysloužila uznání kritiků a v roce 2020 byla nominována na cenu Daytime Emmy za vynikající mladší herecký výkon v dramatickém seriálu. V roce 2021 bylo oznámeno, že Calle byla obsazena do role superhrdinky Supergirl v připravovaném filmu "The Flash" z rozšířeného vesmíru DC, což znamenalo její debut ve velkém filmu.

Obsazení Calleové do role Supergirl je průlomové, protože bude první latinskoamerickou herečkou, která tuto postavu ztvární na velkém plátně. Před svou hereckou kariérou se Calleová věnovala zpěvu, tanci a divadlu, čímž prokázala svůj všestranný talent.

Na sociálních sítích je velmi aktivní, komunikuje se svými fanoušky a sdílí aktuální informace o svých projektech i osobním životě. Je známá svou pozitivní a energickou osobností, ze které často vyzařuje nadšení a vášeň pro své řemeslo.

Michael Shannon - Generál Zod

Americký herec známý svými intenzivními a podmanivými výkony. Narodil se 7. srpna 1974 v Lexingtonu ve státě Kentucky v USA.

Shannon získal uznání kritiky za roli Johna Givingse ve filmu Revolutionary Road (2008), za kterou získal nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Shannonovo ztvárnění Richarda Stricklanda ve filmu "The Shape of Water" (2017) dále upevnilo jeho pověst talentovaného a všestranného herce.

Spolupracoval mimo jiné s uznávanými režiséry, jako jsou Martin Scorsese, Werner Herzog a Jeff Nichols, a ukázal tak svůj rozsah napříč různými žánry. Shannon je známý svým hlubokým, velitelským hlasem a impozantní fyzickou přítomností, což jeho výkonům dodává na intenzitě. Vydal se také na divadelní prkna, kde si vysloužil uznání kritiky za svou práci na Broadwayi ve hrách jako "Long Day's Journey Into Night" a "Grace".

Navzdory svým významným rolím v mainstreamových filmech se Shannon i nadále věnuje nezávislým a charakterním projektům, čímž dokazuje svou oddanost řemeslu.

Michael Keaton - Bruce Wayne / Batman

 Americký herec, který se proslavil v 80. a 90. letech 20. století rolemi v několika kultovních filmech. Narodil se 5. září 1951 v Coraopolisu v Pensylvánii v USA. Keaton získal široké uznání díky ztvárnění superhrdiny Batmana ve filmech Tima Burtona "Batman" (1989) a "Batman se vrací" (1992).

Do své role vnesl jedinečnou směs charismatu, intenzity a černého humoru, čímž tuto postavu nově definoval pro novou generaci diváků. Keatonův záběr přesahuje rámec filmů o superhrdinech a podává nezapomenutelné výkony v různých žánrech, včetně komedií, dramat a thrillerů. Uznání kritiků získal za roli v černé komedii Beetlejuice (1988), která ukázala jeho všestrannost a komediální talent.

Keatonovo ztvárnění vymydleného herce Riggana Thomsona ve filmu Birdman (2014) mu vyneslo široké uznání, včetně nominace na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon. Spolupracoval s uznávanými režiséry, jako jsou Tim Burton, Quentin Tarantino a Alejandro González Iñárritu, a prokázal tak mimo jiné svou schopnost vnést do svých postav hloubku a komplexnost. Keatonova kariéra zažila v posledních letech oživení díky roli Vulturea ve filmu Marvel Cinematic Universe "Spider-Man: Homecoming" (2017).

Ben Affleck - Bruce Wayne / Batman

Americký herec, režisér a producent, který se proslavil prací v mainstreamových i nezávislých filmech. Narodil se 15. srpna 1972 v Berkeley v Kalifornii, USA.

Affleck dosáhl brzkého úspěchu se svým přítelem Mattem Damonem, když společně napsali scénář a hráli v kritikou oceňovaném filmu "Dobrý Will Hunting" (1997), který jim vynesl Oscara za nejlepší původní scénář. Během své kariéry ztvárnil širokou škálu postav, od dramatických rolí ve filmech jako "Gone Girl" (2014) až po akční ztvárnění superhrdinů jako Batman ve filmech DC Extended Universe.

Affleckovy výkony často ukazují jeho všestrannost, ať už řeší složité emocionální oblouky, nebo se věnuje intenzivní fyzické práci. Režíroval a hrál ve filmech jako "Gone Baby Gone" (2007), "The Town" (2010) a "Argo" (2012), který získal Oscara za nejlepší film. Affleck získal uznání kritiky také za své výkony ve filmech jako "Hollywoodland" (2006), "The Social Network" (2010) a "The Accountant" (2016).

Affleck, známý svým drsným šarmem a vystupováním v hlavních rolích, je významnou osobností Hollywoodu již více než dvě desetiletí. Vedle své herecké kariéry se angažuje ve filantropických aktivitách a využívá své platformy ke zvyšování povědomí o různých sociálních problémech.

Flash - podrobné informace o filmu

Společnost Warner Bros. plánovala už v červenci 2013 nový soubor filmů podle komiksů DC Comics a předběžně plánovala uvést film o Flashovi v roce 2016. V říjnu 2014 společnosti Warner Bros. a DC Films oznámily seznam plánovaných projektů v rámci nového DC Extended Universe (DCEU). Film

The Flash měl být uveden do kin 23. března 2018 a Ezra Miller si v něm měl zahrát hlavní roli Barryho Allena / Flashe. Miller se poprvé objevil ve filmu Batman vs. Superman (2016) a Sebevražedný oddíl (2016), hrál i v týmovém filmu Liga spravedlnosti (2017) a krátce se objevil v crossoverovém projektu Arrowverse Crisis on Infinite Earths (2019-20), která potvrdila širší DC Multiverse, a v první sezóně seriálu Peacemaker (2022-dosud).

Společnost Warner Bros. nabídla Jamesi Wanovi, aby si vybral režii filmu o Aquamanovi nebo Flashovi, a on se nakonec rozhodl pro Aquamana (2018). Do dubna 2015 psali Phil Lord a Christopher Miller zpracování příběhu pro film o Flashovi s možností jeho režie. Poté, co se rozhodli místo toho režírovat film Solo: A Star Wars Story (2018), vstoupil v říjnu 2015 Seth Grahame-Smith do jednání o scénáři a režii filmu na základě Lordova a Millerova zpracování.

Měl filmem debutovat jako režisér, Roven měl být producentem a Deborah a Zack Snyder výkonnými producenty. V únoru 2016 bylo datum premiéry filmu posunuto na 16. března 2018. V dubnu téhož roku Grahame-Smith projekt opustil s odvoláním na tvůrčí neshody. Společnost Warner Bros. se rozhodla ponechat si jeho scénář a očekávalo se, že se bude na projektu podílet i nadále, zatímco Lord a Miller byli také stále zapojeni jako producenti.

Nakonec režii získal Andrés „Andy“ Muschietti, narodil se 26. srpna 1973. Vyrůstal ve Vicente López v Buenos Aires a má starší sestru Barbaru Muschietti. On i jeho sestra studovali na Fundación Universidad del Cine. Během svých začátků v potravinářském průmyslu pracoval jako storyboardista. Nyní je argentinským filmařem, který dosáhl širokého uznání filmem Mama z roku 2013, který natočil společně s Neilem Crossem a jeho sestrou, producentkou a scenáristkou Barbarou Muschiettiovou, podle jejich stejnojmenného tříminutového filmu.

Krátkometrážní snímek, který natočil ve svých 35 letech, zaujal Guillerma del Tora, který pak působil jako výkonný producent celovečerní adaptace. Dalšího uznání se mu dostalo za režii obou filmů ze série To, z nichž prvním byla filmová adaptace románu Stephena Kinga To z roku 2017, která se stala nejvýdělečnějším hororem všech dob, a druhým její druhá část To: Kapitola druhá z roku 2019. Oba filmy distribuuje společnost Warner Bros. Pictures a produkuje New Line Cinema. Muschietti se chystá režírovat rovněž pro Warner Bros. hranou adaptaci filmu Attack on Titan.

Flash je fiktivní superhrdina vycházející v komiksech vydávaných nakladatelstvím DC Comics. Postava byla vytvořena spisovatelem Gardnerem Foxem a výtvarníkem Harrym Lampertem a poprvé se objevila v komiksu Flash Comics #1 v roce 1940.

Flash se stal jednou z nejikoničtějších a nejtrvalejších postav ve vesmíru DC. V průběhu let se v roli Flashe vystřídalo několik osobností, z nichž každá měla své vlastní jedinečné schopnosti a dějové linie. Nejznámější a nejikoničtější verzí Flashe je Barry Allen, forenzní vědec, který získal nadlidskou rychlost poté, co byl ve své laboratoři zasažen bleskem a polit chemikáliemi. Barry Allen debutoval jako Flash v Showcase #4 v roce 1956 a od té doby je jednou z vlajkových postav DC.

Barry Allen je známý svým šarlatovým kostýmem s emblémem blesku na hrudi a schopností pohybovat se nadlidskou rychlostí. Dokáže běhat rychleji než rychlostí světla, vibrovat pevnými předměty a vytvářet vichřice a energetické výboje. Flashovy schopnosti mu také propůjčují zvýšené reflexy a zrychlené léčení. Flash je zakládajícím členem Ligy spravedlnosti, týmu superhrdinů, kteří se věnují ochraně Země před různými hrozbami. Flash, alter ego Barryho Allena, je známý svým rychlým důvtipem, odhodláním a silným morálním kompasem.

Do Flashovy galerie padouchů patří mimo jiné ikoničtí padouši jako Reverse-Flash (Eobard Thawne), Captain Cold (Leonard Snart), Gorilla Grodd a Zoom (Hunter Zolomon). Tito protivníci často vyzývají Flashe svými vlastními jedinečnými schopnostmi a dovednostmi a testují jeho rychlost a inteligenci. Flashova komiksová série měla velký vliv a dala vzniknout mnoha adaptacím v jiných médiích.

Postava se objevila v televizních pořadech, včetně populárního seriálu "The Flash", kde Scarlet Speedstera ztvárnilo několik herců. Flash se objevil také v animovaných seriálech, animovaných filmech a videohrách. Flash je všeobecně považován za jednoho z největších superhrdinů všech dob, známého pro svá rychlá dobrodružství, poutavé dějové linie a živé vedlejší postavy. Postava ztělesňuje pojem rychlosti a slouží jako symbol naděje, hrdinství a inspirace.

The Flash je také populární televizní seriál založený na stejnojmenné postavě z komiksů DC Comics. V seriálu sledujeme příběh Barryho Allena, soudního lékaře, který získá nadlidskou rychlost poté, co ho při výbuchu urychlovače částic zasáhne blesk.

Díky svým nově nabytým schopnostem se stává superhrdinou známým jako Flash a chrání Central City před různými metalidskými a nadpřirozenými hrozbami. Seriál měl premiéru na stanici CW v roce 2014 a v současné době se vysílá několik sérií. V roli Barryho Allena/Flashe se objevuje Grant Gustin, který do své postavy vnáší charisma a zranitelnost. Herecký ansámbl tvoří Candice Patton jako Iris West, Carlos Valdes jako Cisco Ramon/Vibe, Danielle Panabaker jako Caitlin Snow/Killer Frost a Tom Cavanagh v několika rolích v průběhu seriálu. Flash je součástí Arrowverse, sdíleného televizního vesmíru, který zahrnuje i další superhrdinské seriály DC, jako jsou "Arrow", "Supergirl" a "Legends of Tomorrow". Crossovery mezi těmito seriály jsou běžné, což umožňuje propojení dějových linií a interakcí mezi postavami.

V seriálu se objevuje široká škála padouchů z Flashovy galerie, včetně opakujících se postav jako Reverse-Flash, Zoom, Gorilla Grodd a Captain Cold. Seriál také představuje různé vedlejší postavy a spojence, jako jsou detektiv Joe West, Harrison Wells a Wally West/Kid Flash. Je kladen velký důraz na vývoj postav a vztahů.

Zkoumá se cesta Barryho Allena jako hrdiny a jeho vztahy s přáteli, mentory a milostnými zájmy. Seriál se zabývá tématy rodiny, přátelství a oběti. Jako superhrdinský seriál předvádí Flash napínavé akční scény a speciální efekty, které zobrazují Flashovu nadlidskou rychlost. Použití zpomalených záběrů a bleskových efektů zvyšuje vizuální přitažlivost seriálu. Vedle akce a dobrodružství se seriál Flash věnuje i emocionálním zápletkám, které se týkají osobních bojů, smutku a důsledků Barryho rozhodnutí coby superhrdiny.

Seriál se snaží najít rovnováhu mezi odlehčenými momenty a dojemnými emocionálními oblouky. Flash si vytvořil komunitu fanoušků, která se zapojuje do diskusí, teorií a fanouškovského umění. Popularita seriálu vedla k pořádání srazů a akcí, na kterých mohou fanoušci komunikovat s herci a tvůrci. Připravil i půdu pro spin-offy v rámci Arrowverse, jako jsou "Legends of Tomorrow" a "Batwoman". Úspěch seriálu také přispěl k oživení televizních pořadů se superhrdinskou tematikou a inspiroval další komiksové adaptace v televizi i na streamovacích platformách.

DC Comics, původně známý jako National Allied Publications, je jedním z nejstarších a nejvýznamnějších vydavatelů komiksů ve Spojených státech. Společnost byla založena v roce 1934 a je dceřinou společností Warner Bros. Global Brands and Experiences. DC Comics je známý tvorbou ikonických superhrdinů a superpadouchů, kteří se stali nedílnou součástí populární kultury.

Mezi jejich nejznámější postavy patří Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern a Aquaman. Tyto a mnohé další postavy existují v rámci DC Universe, sdíleného fiktivního vesmíru, kde se odehrávají jejich příběhy a dobrodružství. DC Comics má bohatou historii vydávání komiksů, které zahrnují širokou škálu žánrů, včetně příběhů o superhrdinech, fantasy, sci-fi, hororu a krimi.

Společnost vydala řadu uznávaných a vlivných komiksových sérií, často s dlouhými příběhy a vývojem postav. V průběhu let rozšířila společnost DC Comics své vyprávění i mimo komiksy do dalších médií. Jejich postavy byly adaptovány do televizních pořadů, animovaných seriálů, filmů a videoher. Rozšířený vesmír DC (DC Extended Universe, DCEU) je sdílený filmový vesmír, který představuje propojené příběhy se superhrdiny DC na velkém plátně. Kromě hlavního vesmíru DC společnost zkoumá alternativní reality a příběhy prostřednictvím imprints, jako jsou Elseworlds a koncepty multivesmíru.

To umožnilo kreativní a jedinečné interpretace jejich postav a příběhů. DC Comics má rozmanitou řadu vydavatelství a titulů určených pro různé skupiny čtenářů. Patří mezi ně kultovní série, jako jsou "Action Comics", "Detective Comics", "Justice League" a "Wonder Woman". Vydávají také samostatné grafické romány a kritikou oceňované příběhy jako "Návrat temného rytíře", "Watchmen" a "Sandman".

DC Comics pokračuje v produkci nových komiksových titulů, objevuje nové příběhy a postavy a zároveň ctí svůj bohatý odkaz. Jejich komiksy slouží jako zdroj inspirace, zábavy a kulturního významu pro fanoušky po celém světě a umožňují čtenářům ponořit se do živého a stále se rozšiřujícího vesmíru DC.

Filmy a seriály podle komiksů zaznamenaly v posledních letech obrovskou popularitu a úspěch. V pokladnách kin si vedou stabilně dobře, často trhají rekordy a generují miliardové tržby. Filmy jako "Avengers: Endgame" a "Black Panther" dosáhly pozoruhodného komerčního úspěchu a staly se jedněmi z nejvýdělečnějších filmů všech dob.

Komiksové filmy mají široký mezinárodní ohlas a zaujaly diváky po celém světě. Jejich univerzální témata hrdinství, dobrodružství a morálky rezonují s diváky napříč různými kulturami a jazyky. Překonaly svůj úzce specializovaný původ a získaly si oblibu v hlavním proudu. Už nejsou určeny pouze komiksovým nadšencům, ale přitahují širokou škálu diváků, včetně příležitostných diváků i oddaných fanoušků.

Oblibu komiksových filmů lze přičíst jejich schopnosti přilákat fanoušky všech věkových kategorií a vzdělání. Tyto filmy často oslovují jak dlouholeté čtenáře komiksů, tak i nováčky v tomto žánru, čímž vytvářejí širokou a různorodou fanouškovskou základnu. Komiksové filmy mají významný kulturní dopad, ovlivňují módní trendy, prodej zboží a dokonce formují veřejnou diskusi. Staly se významnou součástí populární kultury, vyvolávají konverzace a vytvářejí nezapomenutelné momenty, které u diváků rezonují. Sdílené filmové vesmíry, jako je Marvel Cinematic Universe (MCU), způsobily revoluci ve vyprávění komiksových příběhů na velkém plátně.

Propojené dějové linie a crossovery postav vytvářejí pocit kontinuity a očekávání, což udržuje diváky v napětí a investici do pokračujících příběhů. Obliba komiksových adaptací se rozšířila i mimo tradiční kina. Na streamovacích platformách, jako jsou Netflix, Amazon Prime Video a Disney+, vznikly úspěšné seriály založené na komiksech, jako jsou "Daredevil", "The Umbrella Academy" a "WandaVision", které umožňují hloubkové vyprávění a zkoumání postav. V komiksových filmech se prosazuje rozmanitost a zastoupení postav různých etnik, pohlaví a původu. Tato inkluzivita našla odezvu u diváků, kteří oceňují, že jsou na plátně zastoupeni. Komiksové filmy podporují aktivní komunity fanoušků, kteří se zapojují do diskusí, teorií a fanouškovského umění.

Platformy sociálních médií poskytují fanouškům prostor pro navazování kontaktů, sdílení lásky k postavám a účast na fandovských aktivitách. Obliba komiksových adaptací nevykazuje žádné známky zpomalení. Díky bohaté nabídce připravovaných filmů a seriálů, včetně velmi očekávaných titulů a představení nových postav, se očekává, že tento žánr bude i nadále uchvacovat diváky a utvářet budoucnost zábavního průmyslu.

Video
Video se připravuje ...

Trailer filmu Flash Warner Bros.

Fotogalerie
16 fotografií