Alec Baldwin neváhá. Pouhé dva dny po stažení všech obvinění v souvislosti s tragickou nehodou, při níž zemřela kameramanka Halyna Hutchinsová (†42), se vrátil na filmový plac v Novém Mexiku, kde vzniká film Rust. Natáčení westernového dramatu bylo pozastaveno v říjnu 2021, kdy slavný herec omylem zastřelil kameramanku. Po této tragédii se Baldwin stal terčem kritiky a média se intenzivně věnovala tématu bezpečnosti při natáčení.

Přestože to bylo pro Baldwina nepochybně velmi těžké období, byl vyslýchán, vyšetřován a nařčen ze zabití, herec se vrátil na plac do kostýmu své postavy Harlanda Rusta. Byl viděn hned v první den natáčení, jak si během obědové pauzy nese hamburgery a směje se s ostatními členy štábu. A to včetně režiséra Joela Souzy (49), jenž byl při tragickém incidentu také postřelen – kulka, která zabila kameramanku, ho zasáhla do ramene.

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu! reuters

Návrat Baldwina na plac byl velice důležitým okamžikem pro štáb, který se stále ještě musí vyrovnávat s tragickým incidentem. Přesto se však zdálo, že atmosféra je tam velice uvolněná – a to vzdor faktu, že Alec ještě nemá tak úplně vyhráno. Důvodem stažení vážného obvinění byly totiž důkazy, že zbraň mohla vypálit, aniž by herec stiskl spoušť. Vyšetřování ale bude dál pokračovat.

Osminásobný otec Baldwin (7 dětí s manželkou Hilarií a jedna dospělá dcera Ireland ze vztahu s Kim Basingerovou), jenž se snaží pokračovat v práci a plnit, navzdory nedávné nehodě s tím nejhorším možným koncem, své povinnosti, byl ve společnosti svých kolegů z filmového štábu viděn v obvyklém pozitivním duchu. Jakmile však osaměl, výrazně posmutněl. Stín toho, co se stalo, jej bude nade vší pochybnost provázet i nadále...

Fotogalerie
68 fotografií