Po fatální tragédii nebylo vůbec jasné, zda se snímek dotočí. Teď už je ale o všem rozhodnuto a brzy po velké pauze opět padne první klapka. Podle informací Hollywood Reporteru se mají herci na značky vrátit ještě letos na jaře.

V říjnu 2021 na place došlo ke smrtelné nehodě, během níž herec Alec Baldwin nedopatřením zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou zbraní, ve které byly místo slepých nábojů ty ostré. Lehčí zranění tehdy utrpěl i režisér filmu Joel Souza (49).

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Osudnou scénu přepsali

K opětovnému rozběhnutí natáčení má produkce údajně požehnání i od pozůstalých. Osudná scéna ale byla přepsána, ve filmu ji tak už diváci nenajdou.

Zesnulou Hutchinsovou má v její roli nahradit zkušená Bianca Clineová, jež pracovala například na oblíbeném strašidelném seriálu American Horror Story. Clineová se zařekla, že ve jménu Hutchinsové věnuje svou výplatu na charitu.

Vznikne dokument

Na zesnulou filmařku se ale jen tak nezapomene. Jako pocta pro ni vznikne dokument o jejím životě i o její práci na osudném filmu, který zrežíruje Rachel Masonová a zprodukuje Julee Metzová. Dílo pak bude součástí propagace westernu. S tím měla souhlasit jak produkce filmu Rust, tak manžel kameramanky Matthew Hutchins, jenž se zároveň ujme role výkonného producenta jak pro western, tak pro dokument.

Video
Video se připravuje ...

Jedny z posledních záběrů, které kameramanka Halyna Hutchins během natáčení westernu s Alecem Baldwinem natočila. instagram.com

„Masonová i Metzová byly obě blízké kamarádky Halyny. Obě se těší na spolupráci s produkcí, kterou uctí svou kamarádku, ukážou brilantnost a hloubku Halynina talentu a zároveň ukážou světu, co její ztráta znamenala pro její přátele, kolegy i celý filmový průmysl,“ stojí v prohlášení Rust Movie Productions.

Padla obvinění

Že se natáčení nakonec přece jen obnoví, oznámila produkce loni po uzavření dohody mezi Rust Movie Productions a rodinou Hutchinsových. Filmový tým původně plánoval znovu natáčení rozjet už v lednu, 19. ledna ale přišlo obvinění Baldwina i zbrojířky Hannah Gutierrezové-Reedové z neúmyslného zabití (za což jim oběma hrozí až pět let za mřížemi). Natáčet se tak nakonec začne až na jaře.

Zda bude vyměněna zbrojířka nebo asistent režie Dave Halls, který Baldwinovi osudnou zbraň bez patřičné kontroly podal do ruky, to společnost zatím neuvedla.

Fotogalerie
78 fotografií