Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lucie Štěpánková: První den natáčení Případů 1. oddělení mi Ondřej Vetchý nahnal pořádně strach

18. ledna 2023 | 06:00

Herečka Lucie Štěpánková (41) má moravské kořeny, ale taky je máma dvou dcer, která věří, že láskyplná výchova je základ všeho. Potkáváme se na společné snídani. Objednává si krupicovou kaši se skořicí. Spěchat prý nemusíme. Další schůzku má ve studiu, kde bude namlouvat reklamu, až za dvě hodiny. Nedá mi to, abych neodstartovala naše povídání vzpomínkou na seriál Případy 1. oddělení, kde brilantně vystřihla roli policejní ředitelky.

Policistka Radka Drápová byla rázná a docela tvrdá. Jste v něčem stejná?

Jsem úplný opak. Považuji se za mírného člověka. Nemám ráda konflikty, vyhýbám se jim. S tím ale zase souvisí to, že leckdy neumím říkat ne. Snažím se s tím ale pracovat. Už si častěji vědomě řeknu: máš dvě dcery, nejsi malá holka, musíš si to nějak vybojovat!

Bylo těžké se do tak opačné povahy vžít?

Pamatuji si, jak jsem přišla první den natáčení na plac a Ondra Vetchý hned spustil, že hraji pořádnou potvoru. Já přitom do té doby pracovala se zadáním, že je to spíš nesympatická, manipulativní osoba. Ale jako tak velkou potvoru jsem ji nevnímala. Takže se mi v ten okamžik doslova stáhl zadek. Vím totiž, že hrát podobné role je hodně ošemetné, musíte si dát pozor, aby to nevyznělo falešně a nedůvěryhodně.

VIDEO: Trapasy Českých lvů: Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma...

Video se připravuje ...
Trapasy Českých lvů: Pády před Rudolfinem, odhalený rozkrok a nepozvaný Klíma • VIDEO: Videohub

Mrcha to byla ohromná, nedali vám to třeba cizí lidé na ulici tzv. sežrat?

Kolega Mirek Hanuš mě varoval, že to může přijít, ale naštěstí žádný ošklivý zážitek tohoto typu nemám. Lidé mě oslovují v tramvaji, na benzince, oslovují mě maminky ve škole, ale výhradně v dobrém. Slýchám, že to byla velká potvora, ale že jsem ji zahrála skvěle.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Kateřina Pokorná
Video se připravuje ...