Teprve patnáctiletá dívka porodila tajně. Prý se bála, že se o miminko nedokáže postarat. Z těžké situace bohužel zvolila tu nejhorší možnou variantu.

Živé dítě hodila do popelnice a odsoudila ho tak k smrti. Dívku pak ale patrně tížilo svědomí, šla na policii, kde se k hrůznému činu přiznala! Hrozí jí až desetileté vězení. Podle vzdálených příbuzných pochází dívka z problematické rodiny. Jak se blízcí svěřili Blesku, jedná se ovšem o slušné a milé děvče, domněnky o užívání drog příbuzní odmítají.

„Policisté prověřovali od minulého týdne okolnosti možného násilného trestného činu v souvislosti s úmrtím novorozeného dítěte v okrese Frýdek-Místek. Případ si převzali do gesce krajští kriminalisté, kteří včera (v pondělí) obvinili mladistvou dívku z provinění vraždy,“ uvedla mluvčí policie Pavla Jiroušková. Z důvodu věku obviněné k případu nebude poskytovat další informace. 

Pátrání na skládce je rozsáhlé. „Už je to šestý den, kdy policie na skládce hledá torzo tělíčka, které matka vyhodila do kontejneru. Je to strašně smutná zpráva a lidi kolem jsou z toho úplně otřesení,“ řekl TV Polar svědek. Tělíčko tak patrně ještě nenašli. Na skládku denně dorazí zhruba stovka popelářských aut, která zde vyklopí svůj obsah...

VIDEO: V Karviné před dvěma lety našel bezdomovec v popelnici tělíčko novorozence. Svědkyně popisuje otřesnou událost. 

Fotogalerie
5 fotografií