„Na Liberecku i na Semilsku dopoledne hodně sněžilo, takže se dost pravděpodobně udála i tato dopravní nehoda za sněhových podmínek,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Eva Klímová

U nehody byla také policie, která od rána vyjela k více než 15 nehodám, všechny se obešly bez zranění. ČTK to dnes v 15:30 řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Sledujte aktuální počasí na radaru Blesku

„Apelujeme na řidiče, aby s ohledem na aktuální počasí jezdili s velkou opatrností a přizpůsobili těmto podmínkám i svoji rychlost,“ doplnila Šrýtrová. Silnice byly odpoledne podle mluvčí sjízdné s opatrností. „Silničáři jsou zmobilizovaní,“ dodala.

Meteorologové očekávají, že bude sněžení dnes postupně ustupovat a vystřídá ho déšť. Na horách ojediněle i mrznoucí déšť. Večer bude silný vítr s nárazy o rychlosti 70 kilometrů v hodině, na horách až 90 kilometrů v hodině.

Také v severní části Královéhradeckého kraje dnes odpoledne sněžilo. Na řadě silnic na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku zůstával rozbředlý sníh. V Krkonoších a ve vyšších polohách Rychnovska si řidiči musejí dát pozor na sněhové jazyky.

V obci Červená Voda na Náchodsku narazil řidič osobního auta do plotu, uvedli silničáři a policisté.

Řidiči musejí být nadále opatrní při cestě do Krkonoš a Orlických hor. Na nesolených silnicích tam leží vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Místy je sněhová vrstva zledovatělá.

Pro celý Královéhradecký kraj platí od dnešních 15:00 výstraha meteorologů před silným větrem. Trvá do půlnoci z neděle na pondělí. Vítr by tam mohl mít v nárazech rychlost až 110 kilometrů v hodině. V noci na sobotu mají být na horách sněhové přeháňky.

Nehody i ve Zlínském kraji

Ve Zlínském kraji zaznamenali hasiči i několik dalších nehod, podepsalo se na tom i počasí. Na konci obce Nový Hrozenkov ve směru na Karlovice se ráno srazil osobní automobil s autobusem. V autobusu v době srážky jelo sedm cestujících, nikdo z nich nebyl zraněn. V osobním vozu byl zraněn jeden člověk, kterého sanitka odvezla do nemocnice.

Další nehoda, při které se zranil jeden člověk, se stala v ulici Bratří Hlaviců ve Vsetíně. Silnice byla v době havárie namrzlá. Vpodvečer se zranila řidička při nehodě osobního auta v Jasenné na Zlínsku, silnice byla v době nehody podle hasičů silně zasněžená. Další nehoda osobního auta se stala vpodvečer také v Hrádku na Vlárské dráze, jedna osoba byla zraněna, dodal mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička.

Nehoda autobusu a osobáku ve Zlínském kraji (29.1.2022)
Autor: HZS Zlínského kraje

Fotogalerie
77 fotografií