Za loupeží, která v sobotu odpoledne Prahou, stojí organizovaná, cizojazyčně hovořící skupina. „Vyhodnocením kamerových záznamů zmapovali kriminalisté jejich pohyb po loupeži, a to jak na území hlavního města Prahy, tak následně i na území ČR,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisty však zajímá, kde se pachatelé pohybovali i zhruba týden před loupeží, o pomoc proto žádají veřejnost. Zveřejnili fotografie skútru a elektrokoloběžky, na nichž gauneři z místa utekli. „Pokud byste měli jakékoliv informace o místě, kde byly před loupeží zaparkované, nebo o osobách, které se okolo těchto strojů pohybovaly, kontaktujte prosím linku 158. Jedná se o důležité informace, které by kriminalistům velmi pomohly k ustanovení pachatelů,“ řekl Hrdina. 

Policie už dříve zveřejnila video z bezpečnostní kamery, která loupež zachytila. Celá akce trvala jen něco přes dvě minuty. Všechno začalo tak, že první z trojice pachatelů vstoupil do dveří obchodu a na nic netušícího zaměstnance ostrahy ještě ve dveřích vytáhl zbraň. Pak ho zatlačil do rohu, kde ho donutil lehnout si na zem. Do obchodu hned za ním vešli další dva muži, kteří ihned začali pomocí bouracích kladiv rozbíjet výlohy, ze kterých sebrali, co mohli, a utekli pryč. 

„Odcizili přibližně 75 kusů hodinek a celková škoda byla předběžně odhadnuta na bezmála 20 milionů korun,“ doplnil policejní mluvčí. Pachatelům hrozí v případě dopadení a odsouzení až patnáctiletý pobyt za mřížemi. Podle informací CNN Prima News ovšem lupiči v den loupeže zamířili přímo za hranice naší republiky.

Video
Video se připravuje ...

Milionová loupež hodinek v centru Prahy: Kladiva a paralyzovaný prodavač PCŘ

Fotogalerie
43 fotografií