K loupežnému přepadení došlo po páté hodině odpoledne v době, kdy byla prodejna otevřená.Do prodejny vstoupili tři cizojazyčně mluvící maskovaní muži muži a pod pohrůžkou násilí a užití střelné zbraně si odsud odnesli luxusní hodinky,“ řekl Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina.

-Jedná se o prodejnu značky, která na svých webových stránkách nabízí modely hodinek za stovky tisíc korun. Některé ovšem stojí i několik milionů. „Odcizili přibližně 75 kusů hodinek a celková škoda byla předběžně odhadnuta na bezmála 20 milionů korun,“ doplnil policejní mluvčí.

Policie zveřejnila video z bezpečnostní kamery, která loupež zachytila. Celá akce trvala jen něco přes dvě minuty. Všechno začalo tak, že první z trojice pachatelů vstoupil do dveří obchodu a na nic netušícího zaměstnance ještě ve dveřích vytáhl zbraň. Pak ho zatlačil do rohu, kde ho donutil lehnout si na zem. Do obchodu hned za ním vešli další dva muži, kteří ihned začali pomocí kladiv rozbíjet výlohy, ze kterých sebrali, co mohli, a utekli pryč. 

Policisté po trojici pachatelů pátrají, na místě loupeže probíhá zajišťování stop. Později se ukázalo, že z místa činu dva z pachatelů ujížděli na skútru a jeden  na elektrické koloběžce. Dojeli na nich až do ulice Karolíny Světlé, kde je nechali stát. 

V Praze i dalších městech v Česku se v posledních letech stalo několik podobných loupeží v obchodech se šperky či hodinkami. Právě v pražské Široké ulici, kde se stala sobotní loupež, už například v roce 2017 uloupil z jednoho zlatnictví muž hovořící špatnou angličtinou s přízvukem pod pohrůžkou střelnou zbraní šperky za miliony korun. Krátce před Vánoci 2012 zase ve stejné ulici přepadla skupina tří ozbrojenců ze Srbska obchod, ze kterého ukradla hodinky a šperky za téměř 17 milionů.

Video
Video se připravuje ...

Záznam z bezpečnostních kamer, které zachytily přepadení obchodu s luxusními hodinkami v centru Prahy. Pachatelé si odnesli zboží za nejméně několik milionů korun. (15. ledna 2022) PCŘ

Fotogalerie
63 fotografií