Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Žena (18) měří pouhých 73 centimetrů: Dostala se do Guinnessovy knihy rekordů!

Autor: rc - 
8. prosince 2021
05:00

Do Guinnessovy knihy rekordů se dostala Wildine Aumoitheová z Floridy. Osmnáctiletá žena měří dvaasedmdesát centimetrů a do slavné knihy ji zapsali jako nejmenší ženu na světě! Wildine trpí vzácným typem nanismu, kvůli němuž nemůže ani chodit.

Wildine Aumoitheová říká, že „výška je jen číslo.“ Rodačka z floridského Miami se narodila s velice vzácným typem nanismu. „Typ nanismu, který mám, je SADDAN dyslazie. Nanismus je genetický stav a existuje asi čtyři sta typů nanismu. Já mám ten nejvzácnější typ,“ vysvětlila pro Guinnessovu knihu rekordů s tím, že tento typ nanismu jí znemožňuje chodit, a je tak odkázána na invalidní vozík.

Dokážu sedět na podlaze a pohybovat se, ale teď nemohu chodit,“ dodala Wildine, která měří pouze 73 centimetrů. „Co je malé? My jen děláme věci jinak, možná nám bude trvat déle, než něčeho dosáhneme, ale zvládneme to,“ komentovala svou výšku pro CTVNews.ca.

Po narození lékaři netušili, zdali přežije svou první noc. Šest měsíců Wildine strávila v nemocnici. „Aby zjistili, jestli umřu. Pak mě dali mé matce,“ popsala první chvíle svého života, které se na ní podepsaly. Wildine však zabojovala a už oslavila své osmnácté narozeniny a dostala se do slavné knihy rekordů. Rodina prožila tragédii, kdy její starší bratr náhle zemřel na spánkovou apnoe. Wildine má ještě další dva bratry a jednu sestru a se všemi si je velmi blízká.

VIDEO: Gabriela ochrnula před třemi lety, žádala o bezbariérový byt, ale nikdy jej nedostala. V září jde syn na internát.

diskutujici ( 8. prosince 2021 06:25 )

Aha - i jméno je blokované - film o S.e..r.e.n.ě...

diskutujici ( 8. prosince 2021 06:24 )

Může z fleku zahrát životopisný film o ***ně. Nikdo nic nepozná a nebude ji hrát žádný bílý

Zobrazit celou diskusi