Hned při prvním kontaktu zaujme realme 8 5G svými příjemnými rozměry. Široký je pouhých 8,5 milimetru a váží 185 gramů, v konkurenci ostatních telefonů s podporou 5G se tedy bude vyjímat jako štíhlík. V ruce působí lehce, dobře se drží. Solidně působí i zadní část telefonu, která při dopadu světla mění barvu.

Výkon pro 5G připraven

Hlavním důvodem, proč sáhnout po telefonu realme 8 5G, je ale právě podpora sítí páté generace. Tato technologie zažívá rozkvět hlavně v Asii, pomalu se ale dere i do nabídky českých operátorů. S novinkou od realme budete na extrémně rychlé datové přenosy a plynulejší komunikaci po celém světě připraveni více než dobře. Vše funguje plynule díky procesoru Dimensity 700 5G se 4GB nebo 8GB operační pamětí, pro vaše aplikace je připraveno úložiště o velikosti 128GB a zdířka pro paměťovku s kapacitou až 1TB.

Protože realme cílí hlavně na mládež, která je zvyklá u telefonu trávit celé hodiny a hltat sociální sítě nebo videoklipy, nesmí chybět propracovaný displej. Má úhlopříčku 6,5 palců, Full HD+ rozlišení a 90Hz obnovovací frekvenci. Bez problémů na něm fungují i náročnější mobilní hry. I hlavní 48Mpx foťák se povedl, přední oko telefonu pak překvapí tzv. beauty módem, který rozeznává různé druhy pleti a fotky tak působí přirozeněji.

K dostání je i v černé barvě
Autor: realme

Baterie k neutahání

Oba nové modely od realme mají velkou baterii s kapacitou 5000 mAh. Výrobce u realme 8 5G uvádí délku pohotovostního režimu až 22 dní, u nižšího modelu realme C21, který se profiluje jako jednoduchý a spolehlivý „držák“, pak dokonce 47 dní! Ocenit je třeba také podporu chytré úspory baterie. Ta sama od sebe sleduje využívání baterie a přepíná z 5G na 4G. Tím je možné ušetřit až o 30 % více energie než u ostatních 5G telefonů.

realme 8 5G dělá pozitivní dojem. Dostupných modelů s touto technologií zatím na trhu tolik není, a když je navíc telefon kvalitně zpracován, dlouhé dny vás nenechá ve štychu a cenovka je podstatně nižší než u konkurence, nemusíte nad volbou dlouho přemýšlet. Levnější novinka realme C21 je pak ideálním parťákem pro cestovatele a ty, kteří za málo peněz chtějí hodně muziky.