Ani nedělní večer neznamenal klid pro pražské policisty, hasiče a záchránáře. Museli dojet k železniční nehodě v Uhříněvsi, do ulice U Starého mlýna. „V 18:51 vstoupil v Uhříněvsi před jedoucí vlak muž. Z dosud získaných informací je pravděpodobné, že se jednalo o sebevraždu," řekl Blesku tiskový mluvčí pražské policie.

Na místo vyráželi také záchranáři. "V neděli v podvečer jsme měli hlášenou nehodu v Uhříněvsi, na místo jsme vyslali posádku včetně inspektora, záchranáři však na místě zjistili, že muž utrpěl zranění neslučitelná se životem. Na místo proto teď míří koroner," sdělila Jana Poštová.

Podle webu Českých drah (ČD) potrvá omezení zhruba do 21:30, čas je pouze orientační. „Podle našich informací byl železniční přejezd v době srážky v činnosti,“ uvedl mluvčí drážní inspekce Filip Drápal. Rychlík, který člověka srazil, jel z Prahy do Českých Budějovic. Cestující z něj evakuovali hasiči.

Provoz byl nejprve zhruba na 45 minut zcela přerušen, po 19:30 byla zprůjezdněna jedna kolej. Omezení na trati se dotkne několika desítek spojů.

Tragédie se odehrála jen kousek od místa, kde se 29. dubna 2014 skokem pod vlak zabila tehdy 48letá zpěvačka Iveta Bartošová. Na téže trati v květnu 2018 zemřel po srážce s vlakem muž, v červenci 2019 tam také spáchal sebevraždu motorkář - se svým strojem najel na přejezd, sundal si helmu a čekal, až ho vlak srazí.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Fotogalerie
15 fotografií