Hustý temný kouř bylo možné pozorovat i z okolních domů. Okolím se před osmou začaly ozývat hasičské sirény, k místu sjíždělo hned několik jednotek z okolí. Chvíli po příjezdu nasadily vodní proudy: „Zasahovali jsme dvěma vodními proudy, jeden byl ve vnitřní části budovy a druhý jsme použili ve výškové technice. Několik osob opustilo byt před našim příjezdem, jedna osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby,“ shrnula zásah mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchanská.

Video
Video se připravuje ...

V Kovařovicově ulici v Praze 4 hořel 25. 11. 2020 byt v panelovém domě. Adam Chudárek, Václav Burian

Do ulice přijel i speciální zdravotnický vůz Atego, který podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové po dobu zásahu sloužil jako zázemí pro lidi utíkající před požárem. Následkům požáru podlehl jeden člověk: „Na místě jsme nalezli muže se zastaveným srdcem. Záchranáři o jeho život bojovali přes 30 minut, bohužel se ale funkci srdce obnovit nepodařilo a na místě zemřel.“ V osm hodin a patnáct minut hasiči dohašovali skrytá ohniska požáru a z Prahy 4 se stahovali jednotky.

O půl deváté večer již podle Suchanské probíhalo odvětrávání objektu, průzkum okolních bytů a prošetřování příčiny požáru.

Fotogalerie
44 fotografií