Policisté pohotovostní motorizované jednotky dostali v úterý 20. října informaci o pohybu kradeného auta v pražských Lahovicích. Okamžitě vyrazili na místo pročesat okolí. Auto našli zaparkované ve slepé uličce Ke Stanici. Uvnitř ovšem nikdo nebyl, proto se policisté schovali a v úkrytu čekali na pachatele.

Téměř po půl hodině k vozidlu přišla trojice osob - dva muži a jedna žena. Nastartovali a chtěli odjet. Rychlá akce „pejáků“ jim to ale překazila. „To se však nepodařilo a pejáci dva muže a jednu ženu během několika okamžiků a ujetých metrů na místě zajistili,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Celostátně hledaný

Sedmatřicetiletý řidič není žádný nováček a má toho za sebou víc - je celostátně hledaný a má platný zákaz řízení motorových vozidel do konce dubna 2028. Muž na místě odmítl test na drogy i alkohol.

Video
Video se připravuje ...

Celostátně hledaný muž řídil kradené auto, přitom měl zákaz řízení. Policie Čr

„Na základě těchto skutečností byl zadržen a předveden na policejní služebnu k dalším úkonům. Tam ho dobrovolně následovala i jeho osádka k podání vysvětlení. Celá věc je v tuto chvíli v kompetenci kriminalistů pro podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci. Předmětem prošetřování je i skutečnost, jak se muž k odcizenému vozidlu dostal,“ dodal Rybanský.

Fotogalerie
7 fotografií