Policisté z pohotovostní motorizované jednotky se při své službě v neděli krátce před půl pátou odpoledne rozhodli zastavit a zkontrolovat projíždějící Škodu Octavii. Řidič ale sešlápl plyn a ujížděl pryč po Strakonické ulici. Tam to najednou prudce stočil a vjel do průmyslové zóny, kde chtěl před policisty zdrhnout. Řidiči se ale „pejákům“ utéct nepodařilo.

Chtěl se rvát

„Aby policisté zabránili řidiči v dalším ujíždění, postavili před pronásledované vozidlo služební vůz, vybavený policejním rámem, a tím zabránili případnému dalšímu pokusu o újezd,“ uvádí policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Muž ale s policisty nespolupracoval a navíc se chtěl prát. Za použití donucovacích prostředků se policistům podařilo hříšníka zpacifikovat. Provedený test na drogy u řidiče vyšel pozitivně. Při prohlídce policisté u něj navíc našli drogy! 

Video
Video se připravuje ...

Zdrogovaný cizinec ujížděl policistům. Když ho chytili, chtěl se s nimi prát Policie ČR

„Dvaadvacetiletý cizinec byl převezen na policejní služebnu. V současné chvíli je muž podezřelý ze spáchání přestupku na úseku dopravy a drog,“ dodává Siřišťová. 

Ve chvíli, kdy se policisté chtěli vrátit na služebnu, dostali další oznámení - dva muži se na Podolském nábřeží v Praze 4, před Žlutými lázněmi, pohybují se zbraněmi v ruce! Když muži zákona dorazili na místo, spatřili poblíž čerpací stanice dva mladíky se zbraněmi připomínajícími samopal a útočnou pušku AK-47. 

Video
Video se připravuje ...

Dva mladíci se procházeli u Žlutých lázní se zbraněmi v ruce. Nakonec se zjistilo, že se jedná o airsoftové zbraně a že jsou zdrogovaní Policie Čr

„Hlídka tyto osoby označila za nebezpečné pachatele a provedla proti nim zákrok. Pod hrozbou namířené dlouhé střelné zbraně oba muže zpacifikovali a omezili na osobní svobodě,“ říká Siřišťová. 

Policisté nakonec zjistili, že se jedná o airsoftové zbraně a mladíci jsou zdrogovaní. Policisté je převezli na služebnu, aby své počínání vysvětlili. 

Fotogalerie
12 fotografií