S komplikacemi musejí počítat od soboty 19. září řidiči na Strakonické ulici. Ta se od 19:00 uzavře kvůli montáži nosníků nového mostu. Uzavírka potrvá do neděle 20. září, zhruba do 13:00 hodin. „Strakonická ulice se uzavře v obou směrech mezi mimoúrovňovou křižovatkou Lipence a mimoúrovňovou křižovatkou Zbraslav-Baně. Zároveň bude uzavřen nájezd do jízdního pásu ve směru Praha od prodejny Lidl,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. 

Původní most k ulici K Výtopně byl ve špatném stavu, TSK začala s jeho demolicí koncem minulého roku. Stavba pokračuje od poloviny letošního roku v jednotlivých etapách, které na sebe postupně navazují. Na nový most se obyvatelé Zbraslavi mohou těšit v roce 2021. 

Stavba nového mostu na Zbraslavi uzavře Strakonickou ulici v obou směrech.
Autor: TSK

Bude na stejném místě. Bude jej tvořit takzvaná předpjatá konstrukce a bude široký 9,60 metru. Povrch bude z asfaltového betonu. Římsy budou železobetonové. Na mostě bude 1,1 metru vysoké ocelové zábradlí se svislou výplní.

Jaké budou objížďky?

Na Strakonice řidiči pojedou ulicemi Bartoňova, Zbraslavské náměstí, Elišky Přemyslovny, Na Baních a Strakonická. 

Do Prahy řidiči budou muset Strakonickou ulici objet přes ulice Na Baních, Elišky Přemyslovny, Zbraslavské náměstí, Žitavského, K Přehradám, Strakonická.

Fotogalerie
3 fotografie