Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Domácí oblečení, za které se nebudete stydět! Víme, kde pořídit to nejlepší

26. října 2022 | 06:00

Po čas pandemie mnohé z nás vyměnily kancelář za svůj domácí pracovní stůl. A i když už je tato dlouhá kapitola plně za námi (doufáme!), občasné home offices stále u některých přetrvávají, především v současném chřipkovém období. Protože jestli nás pandemie něčemu naučila, tak právě větší ohleduplnosti k okolí. Ranní zkrášlující rituály výměnou za klidnou snídani, a domácí oblečení je tak opět na scéně. Jak si ale zachovat dekorum i v pohodlí svého domova, kdy komfort oblečení nebude vykoupen estetikou oděvu? Připravily jsme pro vás průřez toho nejstylovějšího a nejpohodlnějšího domácího oblečení, ve kterém se nebudete stydět ani v ulicích. Tak směle do toho!  

Ruku na srdce, dámy, nepracuje se vám v pohodlí domova přece jen trochu lépe, když se trochu upravíte, své vrabčí hnízdo svážete do ledabylého culíku či drdolu a seprané triko s vytahanými tepláky, které už něco pamatují, vyměníte za stylovější verzi? Rozhodně vás nenutíme škrtit se doma v obepnutých džínách a oblékat se do halenek nebo košil. Naopak! Vydejte se s námi na cestu stylového pohodlí!

Tip na video: Které trendy ovládají letošní podzimní sezonu?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

#1 V mikinových šatech

Měkké šaty vám po čas domácího pracovního nasazení udělají radost. Jsou maximálně komfortní a můžete je nosit k teplákovým kalhotám, šortkám nebo legínám. Nebo stačí jen huňaté nadkolenky a máte vystaráno! Máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu. Nemusíte je ukrývat pouze doma, ale využijete je i na procházce v přírodě či při městských pochůzkách. Zkombinujte je s koženkovými kalhotami, džínami nebo silonkami. Doplňte dlouhým kabátem či trenčkotem a vhodným obutím pak budou volnější kozačky ke kolenům, westernské boty či chunky chelsea boots.

#2 Legíny i stylové co-ord sety

Pokud nemáte ráda vyloženě teplákový komplet volného střihu, který je na doma ideální kombinací, místo něj můžete zvolit o dost elegantnější verzi v podobě co-ord úpletového setu sestávajícího z pohodlných kalhot a trička. Trendy záležitostí jsou i hřejivé crop topy spolu s ladícím dlouhým kardiganem doplněné o kalhoty. Ty jsou převážně volné siluety či od kolen nebo poloviny lýtek se mírně rozšiřují do zvonového (flare) střihu. 

Zvolit ale můžete i bavlněné legíny s příměsí kašmíru nebo ty z pevnějšího žerzeje. Influencerky, které udávají módní směr, si tyto pohodlné kalhoty oblíbily natolik, že jsou tyto kalhoty příjímány za právoplatný městský outfit. Kombinují je s mikinou, a pokud vyrážejí vstříc městským pochůzkám, doplní look kabátem a ponožky nechávají přiznat v plné kráse. Ano, přesně tak, tento kontroverzní trend, který ohlásil před bezmála třemi lety velký comeback, slaví neustále svůj úspěch.

To nejlepší domácí oblečení naleznete v naší fotogalerii:

Svou největší slávu však zažíval v 80. a 90. letech, kdy princezna Diana dávala na odiv své ponožky, které nosila k bílým botaskám, cyklistickým šortkám a sportovní mikině. Nebála se je zkombinovat i s casual stylem eskalujícím k elegantnímu – s béžovým trenčkotem, blankytnou šálkou a noblesní kabelkou. Ponožky, respektive v tomto případě nadkolenky jí vykukovaly i zpod holínek, které se nyní staly tou nejvíce trendy obuví. Ovšem dnes vypadají lépe než kdy dříve. Mají robustnější podrážku a matnější vzhled, kterým připomínají spíše luxusní volné kožené kozačky ke kolenům.

#3 Drobné nezbytnosti

A nakonec nezbytná drobnost – pohodlné ponožky. Bez těch by to totiž nešlo! Stejně tak jako bez huňatých bačkůrek, které navozují příjemnou domácí atmosféru!

Pohodlné domácí oblečení vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová