Nechte všechny chmury, zimu, lezavo i déšť za dveřmi vašeho domova. Zpomalte, více odpočívejte a užívejte si hřejivou podzimní atmosféru. K tomu vám pomohou naše tipy na pár šikovných a užitečných věcí, s nimiž se zahřejete nejen na pohovce u televize...

Zachumlejte se

Těšíte se na to, až si po práci nebo o víkendu zalezete pod deku společně s knížkou nebo hezkým filmem? Skvělým parťákem vám při tom bude hřejivá a heboučká deka z mikroflanelu opatřená příjemným beránkem. Velmi snadno se udržuje, protože se na ní nedělají žmolky. Využijete ji jako přikrývku, ale i jako skvělý dekorační přehoz. A protože je důležité mít v každé situaci nohy v teple, přijdou vám určitě vhod i pořádně teplé ponožky. I ty si můžete pořídit s hřejivým beránkem. Zahřejí totiž i ty největší zmrzlíky. Navíc jsou i protiskluzové a můžete je použít i místo bačkor.

Autor: iStock

 

U krbu i v paneláku

Také vás láká představa posezení v pohodlném ušáku s hrnkem dobrého čaje a před rozpáleným krbem? Ale bydlíte v bytě, kde se vám o něčem takovém může jen zdát? Nemusí! Klasické provedení sice patří do rodinných domů s komínem, ale doba pokročila a oheň můžete zažehnout i třeba v paneláku. Vybírejte z krbů na biolíh, které nepotřebují žádný odtah, nebo tu jsou krby elektrické. Ty vytvářejí romantickou atmosféru jako klasické krby a zároveň jsou komfortní a bezpečné. Vyznačují se autentickým ohněm v krbu, který lze individuálně ovládat. Krby pořídíte bez problémů do jakéhokoliv interiéru, aniž byste museli prostor upravovat. Nepotřebujete stavební povolení ani žádnou speciální montáž.

Světlo a vůně dokážou divy

Autor: iStock

Pořádně útulný domov nikdy nebude bez příjemné vůně a romantického osvětlení. Zapalte si svíčku nebo aromalampu s nějakým olejíčkem, třeba s vůní skořice, zázvoru či pečeného jablka. Aromalampa navíc může být i krásným designovým kouskem. Pokud máte doma děti a bojíte se, že by se kvůli ohni mohla stát nějaká nehoda, máme pro vás tip. Pořiďte si svíčku vyrobenou z vosku, která ale má na místě knotu speciální LED diodu. LED světýlko „plápolá“ jako skutečný plamínek a přitom je to opravdu bezpečné.

Vyspěte se do růžova

Autor: iStock

Vystřídejte slabé a chladivé povlečení takovým, které vás příjemně zahřeje celou noc. Sáhněte po flanelovém povlečení, které je hebké a hřejivé. Tento silnější materiál se velmi snadno udržuje – při správném pověšení po vyprání ho ani nemusíte žehlit. Ale také povlečení z mikroplyše se těší čím dál většímu zájmu. Má vynikající termoregulační schopnosti a jejich heboučký povrch je příjemný na omak. Mikroplyš se též velmi snadno udržuje a po vyprání rychle schne. Spolu s ním si můžete pořídit i mikroplyšové prostěradlo, a vytvoříte si tak zejména v zimě útulné místo na spaní.

Podzimní vychytávky do vaší domácnosti najdete na našem Bazaru Blesk.

Jaké další věci se vám budou hodit k té správné podzimní a zimní atmosféře a příjemně vás zahřejí? Podívejte se na inspiraci do naší fotogalerie:

Fotogalerie
26 fotografií